Siz hiç?-1

Yurt dışında yaşayan Türklerin, Türkiye için gördüklerini, yaşadıklarını, hasretlerini, sevgilerini Türk olmakdan gurur duyduklarını, anlatmak istiyor. Benimde yurt dışında yaşarken, yaptığım Almanya-Katmandu Nepal seyyahatimde. İRAN, AFGANİSTAN, PAKİSTAN ve HİNDİSTANda gördügüm ve yaşadığım anılarımı ATATÜRK le Nasıl gurur duyduğumu , sizlerle paylaşmak istedim. 30 sene evvel gördüğüm Atatürk ile alakalı anılarımı o günlerdeki gibi, bugün de aynı heyecanı duyarak yazmam beni çok duygulandırdı. Tüylerim diken diken oldu. Atatürk olmasaydı bugün kimbilir nerelerdeydik. Şimdi nerelerdeyiz?. .  Ne mutlu ATATÜRK’ü sevenlere.


Ayşe hanım beni 1976 senesine götürdü, o zamanlar Almanya da yaşıyorum. Her insanın hayatında olduğu gibi ben de inişlerdeyim. Devamlı gittiğim birahanede, Alman arkadaşım KARL HEİNZ’e rastladım. Bir kaç biradan sonra Karl Heinz bana, kendisi ile Katmanduya gelip gelmiyeceğimi sordu ben de doğal olarak kendisine sordum. Katmandu nerede diye, NEPAL denen bir ülke var oranın baş şehiri diye cevapladı. Bende coğrafya bilgimi sorgulayarak sordum EVEREST dağının olduğu ülkemi?Diye sorduğumda evet diyerek merakımı giderdi. İyi bir macera olacak diye düşündüm.


Peki ne yapacağız? Nasıl gideceğiz? Sen evet dersen 2 otobüs satın alacağız, birini sen, birini ben kullanacağım. Sonunda otobüsleri Katmanduda satacağız, Sonrasında tekrar Almanyaya döndüğümüzde senin ikinci bir otobüs satın alıp kendi hesabına gitme olanağın olacak dedi.  Macerayı seven bir kişiliğim olduğu için hemen evet dedim.


Her neyse bir iki ay süren hazırlıklardan sonra, 25 Mayıs 1976 Almanyadan Nepale doğru yola koyulduk. Önümüzde 12. 000 km. lik bir yol vardı. Almanya, Avusturya, Yugoslavya, Bulgaristan, derken bu güzel vatanın canım şehri İstanbula geldik. Otobüsleri Sultan Ahmet Camisinin önünde bulunan park yerlerine, park ettikden sonra ben Kadıköyüne geçerek Annemin evine gittim. Ertesi gün Sultan Ahmet’e gittiğimde, PUDDİNG SHOP diye bilinen dünyaca ünlü muhallebicide buluştuğumuzda, dünyanın çeşitli ülkelerinden gelmiş, İPEK YOLU ile Katmanduya gitmek isteyen çiçek çocuklarının arasında kendimi bulunca, epeyce şaşırmıştım. Meğerse buradan yolcu temin edecekmişiz. Sonrasında benim kullandığım otobüsün camına asılan kartonun üstünde yazılan
ilanı görünce, ağzım bir karış açık kaldı. TAHRAN 60. -$ KABİL 80. -$ DELHİ 100. -$
KATMANDU 125. -$ Devamı gelecek sayımıza sevgili okurlar.


Saygılarımla.

698420cookie-checkSiz hiç?-1

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.