Siz ne cevap verirdiniz?

Ünlü artist yeni bir ödül kazanmıştı. Birçok ünlünün ve basının kalabalık katıldığı bir toplantıda ödülünü aldı ve kameralara bol bol poz verdi.

Daha sonra buradan çıkıp evine gitti. Kimsesi yoktu. Üstünü değiştirip çıktı. O sırada bir kadın yaklaştı. Kadın, ünlü artisti kutladıktan sonra ona, küçük bir bebeği olduğunu ve çok ağır hasta olduğunu anlattı. Hastane masraflarını karşılayamadığını ve bu yüzden çocuğunun ölümle pençeleştiğini söyledi. Kadının anlattıkları, ünlü artisti çok etkilemişti. Hemen cebinden önemli bir miktar para çıkararak kadına uzattı. Kadın sevinerek ve defalarca teşekkür ederek oradan uzaklaştı. Ünlü artist, mutlu bir an daha yaşamıştı.

Ünlü artist, ertesi gün arkadaşlarıyla bir lokantada yemek için toplanmıştı. Arkadaşlarından biri, kendisine dün bir kadının yaklaştığını bildiğini ve neler konuştuğunu merak ettiğini söyledi. Ünlü artist şöyle cevap verir; “ Ne var bunda, bebeğinin çok hasta olduğunu, yardım edilmezse yakında öleceğini söyledi. Bunun üzerine, ben de kendisine önemli bir miktar para verdim.”

Çok yazık dedi arkadaşı; “ O kadın, bir sahtekardır. Senin gibi zengin insanlara yaklaşıp ölüm döşeğinde bir bebeği olduğunu söyleyip para koparıyor.” Dedi. Bu cevap üzerine ünlü artist şaşkınlıkla; “ yani ölümü bekleyen bir bebek yok mu? İşte bu, son günlerde duyduğum en iyi haber” der.

Buna farklı bakış açısı derler. Kimi parasını boşa verdiğine üzülür, kimi de, ölümü bekleyen bir bebek olmadığına sevinir.

Bu bakış açısına katılmayabilirsiniz ama, pozitif bir bakış olmadığını söylemek de mümkün değil.

Arabası bozulan ve yolda kalan bir kişi, çok üzülürken, bir başka biri de keşke arabam olsa da yolda bozulsa diyebilir.

Aynı pencereden dışarı bakan iki kişiden biri yerdeki çamuru görürken, diğeri ise gökteki yıldızları görebilir demişler.

Bu husustaki seçim bizlere kalmış.

Birileri, ellerindekilerle mutlu olurken, biri de başkalarının ellerindekine bakarak kendisinin bunlara niye sahip olmadığına üzülür. Birincisi, her zaman mutlu iken, diğeri ise ömrü billah mutsuzdur.

Kimin haklı yahut doğru olduğuna siz karar verin.

Ha, bu arada, siz olsanız ne yapardınız?

[email protected]

738680cookie-checkSiz ne cevap verirdiniz?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.