İşsizlere 5 yılda 350 bin daha

“Chartered Institute of Personnel and Development (CIPD)” adlı kuruluş tarafından hazırlanan raporda, ekonomik durgunluğun, kamu sektöründeki işvereni, çalışanlarını kurban etmeye zorlayabileceği ifade edilirken, kurumun baş ekonomisti John Philpot da “sektörde bir kan banyosuna tanık olabiliriz” uyarısında bulundu.

Philpot, bu durumun işyerlerinde bir gerilla savaşına da yol açabileceğini belirtti ve zincirleme grevlerin gündeme gelmesi tehlikesine işaret etti.

Bu arada, kamu sektörü çalışanlarının bağlı bulunduğu Unison adlı sendika da, iktidardaki İşçi Partisi’ne verilen desteğin tümüyle “çöktüğünü” bildirdi. Sendika genel sekreteri Dave Prentis, sendika genel kurulu öncesinde yaptığı açıklamada, 1000 sendika üyesi arasında yapılan anket sonucunda, sadece yüzde 30 civarında üyenin İşçi Partisi’ni desteklemeyi sürdürebileceğinin işaretlerini verdiğini belirtti.

Bu oranın bir yıl öncesine kadar yüzde 42 olduğu hatırlatıldı.

Prentis, özellikle kamu sektörü çalışanlarının, İşçi Partisi’ne verilen desteğin kalbini oluşturduğunu hatırlatırken, “ama ne yazık ki bu destek artık tümüyle çöktü” dedi.

823450cookie-checkİşsizlere 5 yılda 350 bin daha

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.