İşsizliğe karşı AB desteği

Van Sanayi ve Ticaret Odasının öncülüğünde AB tarafından finanse edilen ve DPT tarafından Muş, Bitlis, Van ve Hakkari illerinde uygulanan Doğu Anadolu Kalkınma Programı (DAKAP) Turizm ve Çevre Bileşeni Hibe Programı kapsamında Van’daki kalkınma düzeyini artırmak amacıyla hazırlanan “Turizm Sektörü Ara Eleman Yetiştirme Eğitimi” projesi finansman desteği almaya hak kazandı.
 
Projenin toplam maliyeti 48 bin 780 euro ve 43 bin 902 eurosu hibe olacak. Ayrıca söz konusu maliyetin yüzde 10’luk kısmını Van Ticaret ve Sanayi Odası üstlenecek.
 
Van Sanayi ve Ticaret Odası tarafından yürütülecek olan projenin amacı, “12 ay boyunca son dönemlerde hızla gelişmekte olan turizm sektörüne ihtiyaç duyulduğu kadar kalifiye ara elemanın yetiştirilmesi, yine meslek ve iş sahibi olmayan atıl iş gücünün meslek sahibi edilerek turizm sektöründe istihdam edilmesi” olarak açıklandı.


ÖNCELİKLE KADINLAR


Hedef kitlesinin 100 kişi olacağı söylenen projede ağırlığın vasıfsız işsizler ve kadınlara verileceği belirtildi. Öncelikle eğitim merkezinin düzenlenmesi, program kapsamında teorik, uygulama ve staj eğitimi ile nitelikli ara elemanın yetiştirileceği projede; eğitim programları, “otelcilik” ana başlığı altında “Servis Hizmetleri”, “Kat Hizmetleri” ve “Ön Büro Hizmetleri” olarak planlandı.
 
Her bir grubun eğitimlerinin 4’er aylık halinde aşamalar süresince 2 kez düzenlenecek proje kapsamında ayrıca, eğitimden başarı ile mezun olan kursiyerlere sertifika verilerek sektörde istihdamına yardımcı olunacağıda ifade edildi.

1047160cookie-checkİşsizliğe karşı AB desteği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.