İskele de kaçak, baz istasyonu da

Tarihi ve doğal güzellikleriyle İstanbulluların uğrak noktalarından biri olan Adalar ilçesindeki hukuksuzluğa bir yenisi daha eklendi. Anıtlar Kurulu’na ait olan ve sahile kaçak olarak inşa edilen İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri AŞ.(İDO) iskelesinin çatısına izinsiz kurulmak istenen baz istasyonu halkın büyük tepkisine yol açtı.

POLİS EŞLİĞİNDE HUKUK SKANDALINA İMZA ATILDI

Atlas Dergisi’nin web yayınında yer alan habere göre, 22 Mart Perşembe günü Heybeliada Deniz Otobüsü iskelesine baz istasyonu kurmak için malzemeleriyle gelen GSM şirketi çalışanları, Adaturka Kafe işletmecisi Süleyman Durmuş’un durumu fark etmesi üzerine engellenirken, aynı ekip, hiçbir yasal izne gerek duymadan bir hukuk skandalına imza attı. GSM şirketi, bütün itirazlara rağmen emniyetten talep ettiği güvenlik güçleri eşliğinde baz istasyonunu kurdu.

BELEDİYE BAZ İSTASYONUNUN MÜHÜRLEDİ

Ada halkının yoğun direnişi sonucunda 27 Mart 2012 tarihinde olay yerinde bulunan zabıta görevlilerine tutturulan tutanakla belgelenen bu hukuksuzluğa, ada sakinleri “Ne pahasına olursa olsun çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyeceğiz ve bu hukuksuzluğa engel olacağız” dedi. Baz istasyonunu derhal sökülmesi gerektiğini belirten kalabalık bir grup İDO’yu işgal ederek çalışmaları engelledi. Baz istasyonu çalışmaları, protestoların artmasıyla, Adalar Belediyesi tarafından durduruldu ve baz istasyonu izinsiz olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

İDO İSKELESİNİN KULLANIM İZNİ ANITLAR KURULUNUN

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Heybeliada Mahallesi Muhtarı Aslı Yalap, baz istasyonunun kurulmak istendiği İDO iskelesinin kullanım izninin Anıtlar Kurulu’na ait olduğunu ve kurulun onayı olmadığı sürece hiçbir çalışmasının söz konusu olamayacağını belirtti. Yine adaların sit alanı olması dolaysıyla yapılacak olan çalışmaların Anıtlar Kurulu iznine bağlı olduğunu belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir emniyet mensubu ise, “Emniyetin talep ettiği güvenlik kamerası için altı aydır izin bekliyoruz” dedi.

Yetkilileri halkın sağlını tehlikeye atan bu uygulamaya kimlerin izin verdiğinin araştırılmasını ve uygulamanın derhal durdurulmasını isteyen Heybeliada halkı, Avukat Sennur Baybuğa vekâletinde yürütmenin durdurulması ve istasyonunun kaldırılmasına ilişkin dava dilekçesini mahkemeye verdi.

FOTOĞRAFLAR: Polis eşliğinde izinsiz baz istasyonu kurdular…

1537500cookie-checkİskele de kaçak, baz istasyonu da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.