İskoç Kilisesi: ‘Gay’lerin de tanrısı aynı

ABD’li eşcinsel Gene Robinson’a geçen yıl papaz unvanı verilme tartışması sürüyor. İskoçya Piskopos Kilisesi de eşcinsel bir insanın papaz olabileceği konusunda ilk kez görüş bildirdi…


Kilisenin Papazlar Kolejinin websitesinde yapılan açıklamada, İskoç Kilisesi’nin zaman zaman aynı cinsiyetteki çiftlere dua edip Allah katında evlendirdiklerini belirtti. İskoç kilisesi, eşcinsel papazın cinsel tercihinin papazlık görevinde bir sorun olmaması gerektiğinin de altını çizdi.


İskoçya’daki papazlar da kararı olumlu karşılayarak “Bizim insanlar arasında herhangi bir ayırımcılık yapmadan hizmet etmek görevimizdir” görüşünde birleştiler. Gay papaza karşı çıkan bir Anglikan Konseyi üyesi din adamı da “Konsey’in eleştirilerine katılmayarak herkesi Tanrı yarattı ve herkesin dünyada verecek güzellikleri vardır” dedi.


Dünyadaki bütün Anglikan Kiliseleri’nin toplandığı karar mekanizması Komünyon ise İskoç kiliseninin tam tersi ABD’li Papazın kutsamasına karşı çıkıyor. Anglikan


Liderleri ABD Piskopus Kilisesini ve aynı cinsiyette olan çiftleri evlendirediği için Kanada Anglikan Kilisesini kınamış ve Anglikan Konseyi’nden 3 yıl ayrılmalarını istemişti.


GAY’LER MUTLU
Gay hakları savunucu grup Stonewall’un sözcüsü Alan Wardle da, İskoçya kilisesinin fikirlerini mutlulukla ve anlayışla karşıladını açıkladı. Stonewall, kararın eşcinsel papaza karşı çıkan Anglikan’a da yanıt olduğunu belirtti.


Sözcü Alan Wardle; “Biz teolog değiliz ama İskoçya Kilisesinin mantıklı yaklaşımına saygı gösteriyoruz. Anglikan Kilisesi’nin dünyada büyük sorunlar varken bu durumu büyütmesine çok üzüldük” dedi.

779280cookie-checkİskoç Kilisesi: ‘Gay’lerin de tanrısı aynı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.