İskoçya için tarihi imza…

İngiltere’de bu sabah yayımlanan gazetelerin ilk baskılarında İskoçya’daki bağımsızlık referendamuyla ilgili gelişme öne çıkıyor.

Guardian ve Financial Times’ta aynı fotoğraf görülüyor. İskoçya bayrağı üzerinde karaltı olarak görülen şişman bir adam. Silüetin sahibi olan Alex Salmond’ın İskoçya’da başında olduğu yarı özerk yönetim ile İngiltere Başbakanı Cameron dün bir anlaşmaya imza attılar.

İmzaları fotoğrafın üzerine yerleştiren Guardian’da iki liderin ortak beyanı bulunuyor:

“Birleşik Krallık ve İskoç hükümetleri, İskoçya’nın bağımsızlığı konusunda bir referendumun yapılabilmesini sağlamak konusunda anlaşmaya varmışlardır.”

İskoçya yorumları

Daily Telegraph, İngiltere’nin bölünmesine yol açabilecek referandumun düzenlenmesi konusunda hükümetle İskoçya bölgesel yönetimi arasında yapılan anlaşma ilgili olarak “İskoçya’yı sevmek Birleşik Krallığı arkada bırakmak anlamına gelmemeli” hattını izleyen kampanyayı desteklediğini ilan ediyor.

Guardian, Londra’nın anketlere bakıp karar verdiği için böyle bir anlaşmaya yanaştığına işaret ettiği baş makalesinde, şu anki bütün anketlerin oylamanın var olan ilişkinin devamı yönünde sonuçlanacağını gösterdiğini yazıyor.

Independent, birlikten yana olduğunu, bağımsız bir İskoçya’nın “daha fakir, dışarda kalan ve daha güvensiz” bir yer olacağını söyleyerek dile getiriyor.

Times, bağımsızlık yanlısı İskoç liderin bağımsılığın siyasi ve ekonomik olarak nasıl daha iyi olacağını anlatırken, amacına ulaşmak istiyorsa, şu ana kadarkinden daha iyi bir performs sergilemesi gerekeceğini yazıyor.

845010cookie-checkİskoçya için tarihi imza…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.