İskoçya’da Kıbrıs konferansı

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeliha Khashman, konferansta “Etnik-Politik Çatışmalar: Kıbrıs Sorunu” adlı bir bildiri sundu.


Britanya Uluslararası çalışmalar Kurumu’nun 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen konferansa uluslararası ilişkiler alanında söz sahibi 300’e yakın akademisyen katıldı.  Konferansta, uluslararası ilişkiler teorik, ve empirik olarak ele alındı.  Ele alınan konular arasında, Birleşmiş Milletler (BM), Avupa Birliği (AB), ABD dış politikası, güvenlik, egemenlik ve bölgesel çatışmalar bulunmaktaydı.


Doç. Dr. Zeliha Khashman ise, Doğu Akdeniz’de Bölgesel Güvenlik panelinde ‘Etnik-Poletik Çatışmalar: Kıbrıs Sorunu’ adlı bildirisinde etnik çatışmaların çözümünde iç ve dış faktörlerin öneminden ve bu iki seviyenin dengeli etkileşiminin ancak bir çözüm sürecine katkısı olabileceğini vurguladı.  Bu bağlamda Kıbrıs örneği tartışmaya açılarak, konferansta akademisyenler tarafından Kıbrıs sorununun çözümsüz kalmasının nedenleri analiz edildi.

786520cookie-checkİskoçya’da Kıbrıs konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.