İslam düşmanlığı oy getirmedi…

Avusturya’nın ikinci büyük şehri olan ve seçim öncesinde İslam düşmanı açılamalarla dikkatleri çeken Graz şehrinde belediye başkanlığı seçimi yapıldı.

Seçimden Hıristiyan Demokrat Parti (ÖVP) oy oranını yüzde 37.6 ya yükselterek birinci parti olarak çıkmayı başardı. Yüzde 6,1 oranında oy kaybeden Sosyal Demokrat Parti (SPÖ) ikinci sırada yeralırken, oy oranını yüzde 6,3 oranında artırarak oyların yüzde 14,6’sını alan Yeşiller ise seçimden üçüncü parti  olarak çıktı. Avusturya Komünist Partisi (KPÖ) ise yüzde 9,3 oy kayebederek yüzde 11,4 lük oy oranı ile dördüncü parti oldu.

İslam düşmanı açıklamaları ile oy toplamaya çalışan FPÖ ise oy oranını  yüzde 3,1 oranında artırarak KPÖ’ nün arklasından beşinci sırada yeraldı.

56 kişilik eyalet meclisinde 6 üye ile temsil edilecek olan Avusturya Özgürlükçü Partisi’nin (FPÖ) oy oranının yüzde3,1 olarak artırmış olmasına rağmen, bu oy artışı Avusturya basınında “Graz şehri belediye başkanlığı seçiminde İslam düşmanlığı açıklamalarının FPÖ’ye fayda sağlamadığı” biçiminde yorumlandı. 

FOTOĞRAF: FPÖ’lü politikacı Susanne Winter

1165260cookie-checkİslam düşmanlığı oy getirmedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.