İslam karşıtı filmi netten yayınladılar

Hollanda’da yabancı karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından yapılan İslam karşıtı kısa film, internet üzerinden yayınlandı. “Fitne” adıyla hazırlanan ve yaklaşık 16 dakika süren filmin gösterildiği link, partinin web sitesinde açıklandı.

Filmde, günümüzde yaşanan terörün kaynağının İslam ve onun kutsal kitabı Kuran-ı Kerim’den kaynaklandığı öne sürülüyor. Filmde, İslam’ın Batı uygarlığını yok etmek istediği de iddia ediliyor. Filmin internette gösterime girmesinin ardından partinin web sayfasının kapandığı ve aşırı yüklenme dolayısıyla filmin gösterildiği web sayfasına da ulaşılamadığı bildiriliyor. Filmin, Hollanda’da televizyonlarda gösteriminin kabul edilmemesi üzerine, Geert Wilders, ABD çıkışlı fithnathemovie.com adresinden verileceğini açıklamıştı. Ancak bu adresin sahibi olan şirket geçen hafta sonunda adresi, gelen şikayetler üzerine geri çekmişti.

ÇABALAR BOŞA GİTTİ

İslam ve yabancı karşıtı çıkışlarıyla tanınan Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, İslam’ı kötüleyen film yapacağını açıkladığı 28 Kasım’dan bu yana, konuyla ilgili tartışmalar kamuoyunda büyük yankı bulmuştu. Hükümet, İslam dünyasından gelebilecek olası tepkileri dikkate alarak filmin yayınlanmaması için büyük çaba sarf etmişti. Filmin yayınlanması üzerine, Hollanda hükümeti tüm ülkelerdeki elçiliklerine mesaj yollayarak radikal eylemlere karşı uyardı.

AB VE BM’DEN SERT TEPKİ

Avrupa Birliği (AB), Hollanda’da yabancı karşıtı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders tarafından yapılan “Fitne” adlı İslam karşıtı kısa filmin internet üzerinden yayımlanmasına sert tepki göstererek, “Bu film ve benzeri eylemlerin, kini tahrikten başka hiçbir amaca hizmet etmediğini” açıkladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon da filmin yayınlanmasını nefretle kınadı. Ürdünlü bazı medya sorumluları, filmi dava edeceklerini ve Hollanda ürünlerini boykot edeceklerini açıkladı.

1169410cookie-checkİslam karşıtı filmi netten yayınladılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.