İslam karşıtı filmi TV’ler yayınlamıyor

Wilders, filmi yayınlamaları için dün gün boyu televizyon kuruluşlarıyla yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı.

Bazı televizyon kuruluşlarının 15 dakika süren filmi yayınlamaktan yana olduğu, ancak Wilders’in önceden izletmeme ve hiçbir kesinti yapılmaması koşulunu öne sürmesi üzerine, bu kuruluşların da yayından vazgeçtikleri belirtildi.

Televizyon kuruluşlarının yetkililerine göre Wilders, filmin yayınlanması konusunda “akıl dışı istekler ve koşullar” öne sürdü.

BASINA GÖSTERİLECEK

Wilders, televizyonlardan olumlu yanıt alamaması üzerine bu kez Lahey’de parlamento binası içindeki Nieuwspoort Uluslararası Basın Merkezinde filmin basına tanıtımı için izin başvurusunda bulundu.

Basın Merkezi yönetiminin, hükümet yetkilileri ve Terörle Ulusal Mücadele Koordinatörü Tjibbe Joustra ile yaptığı görüşmelerin ardından, başvuruya olumlu yanıt verdiği öğrenildi. Yeni bir durumun ortaya çıkmaması halinde film 28 Martta basın merkezinde gazetecilere gösterilecek. Film, daha ortaya çıkmadan ve gösterilmeden uluslararası alanda geniş yankı bulmuş ve İslam ülkelerinde Hollanda aleyhine gösteriler başlamıştı.

TERÖR TEHDİDİ

Bu arada, Geert Wilders’in filmi etrafındaki tartışmalar sürerken, bu filme bağlı olarak terör saldırıları olasılığını dikkate alan hükümetin terör tehdit düzeyini “normal”den “tehlikeli” sınırına çektiği öğrenildi.

Terör saldırısı riskinin artmasında, söz konusu film ile birlikte, Afganistan’ın Uruzgan bölgesinde görev yapan Hollanda askerlerinin Taliban’a karşı verdiği mücadelenin de rol oynadığı belirtildi. Hollanda’da, en son geçen yıl Nisan ayında, terör tehdit düzeyi “normal” konumdan “sınırlı” konumuna çekilmişti.

FOTOĞRAF: Hollandalı ırkçılar…

1168090cookie-checkİslam karşıtı filmi TV’ler yayınlamıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.