İslam okulunda eşcinsellik krizi

Kanada hükümetinden her yıl 7 ila 10 milyon Dolar civarında katkı payı alıp ayakta duran İslam Lisesi’nde Şeyh Mustafa Hattap adlı bir hoca ¨Bu memleketin eşcinselinden, ahlakı bozuk heriflerinden şikâyetciyim¨ diye sınıfta konuştu. Böylece basına yansıyan haber üzerine Kanadalılar, ¨Hem bizden para alıyor, bu paraya yaslanıp afiyetle yiyip içerek ders veriyor ve hem de Batı değerlerine karşı çıkıyor¨ diye bu sözlere tepki gösterdi.

Kanada Federal Hükümeti tarafından eğitimin bütün dinler, ırk ve milliyetler arasında eşit paylaşımı kuralına uygun olarak dağıtılan bütçesinden ciddi bir pay, her yıl Edmonton İslam Lisesi’ne 7 veya 10 milyon Dolar olarak yansıyordu.

Bu parayla içinde her türden lüksü olan bir bina kurmakla kalmıyan Kanadalı Müslümanlar, aynı zamanda maaş derdi olmaksızın kendilerini çekip çeviriyordu. Ancak geçtiğimiz ay verdiği İslam ahlakı adlı derslerinde Şeyh Mustafa, aşağılayıcı sözler sarf ederek eşcinselliği ve lezbiyen kadınları kınadı, ağzına geleni söyledi, bir küfür etmediği kaldı. Bu sözlerini sınıflarda öğrencilere aktarınca, işin gizlisi saklısı da kalmadı. Ne kadar para bağışlanırsa bağışlansın, Müslümanlık gereği eşcinselliğin onaylanmaması gerektiğini Kanadalı’ya anlatmak ise mümkün olamadı.

Bunun üzerine, ¨Kanada’da demokrasi ve insan haklarında eşitlik kuralına uymak için Müslüman okuluna para yardımı yapıyoruz, onlar bu parayı alıp Kanada’ya ait değerleri kınıyor¨ diye tepki oluştu. Bilindiği gibi Kanada’da eşcinsel evlilik dahil olmak üzere her türden cinsel tercih serbest bulunuyor.

1549480cookie-checkİslam okulunda eşcinsellik krizi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.