‘İslam ve demokrasi örneği yaratılabilir’

“İslam ve Demokrasi” başlıklı yazısında ‘bir ara İslamcılık’la flört eden dindar bir Müslüman’ olarak tanımladığı Abdullah Gül’ün, önümüzdeki hafta Türkiye Cumhurbaşkanı olacağını yazdı.


Gazete, “Ordu eğer akıllıysa, parlamenter sürece müdahale etmeyecektir” değerlendirmesinde bulunarak, Ordunun son 50 yılda dört hükümet devirdiğini; bunu bir daha yapmasının kendisi, Türkiye ve esasında Müslüman aleminin kalanı için kötü olacağı yorumunda bulundu.


The Guardian…AK Partisi’nin seçim zaferiyle halktan yetki aldığını belirterek, yapılan bir araştırmaya göre Türklerin sadece yüzde 9’unun İslami bir devlet istediğini de yazdı.


İstanbul’da bu yıl başında belediye yetkililerinin sokaklarda mayo reklamlarını yasaklamaya çalıştığını hatırlatan The Guardian Türkiye’nin ayrıca, Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkan muhafazakar Hıristiyanlar’ın da katkısıyla, yaratılış teorisinin İslami versiyonunu dünyaya yayabilecek bir merkeze dönüştüğünü belirtti.


Gazete şöyle devam etti:


“Avrupa’nın liberal perspektifinden bakıldığında bunların bazıları üzücü gelişmeler. Fakat Ortadoğu’nun bazı kesimlerinde, örneğin Mısır’da reformcular arasında, Türkiye sık sık bir model olarak görülüyor. Eğer İslam ve demokrasi’nin bağdaşabileceği Türkiye’de kanıtlanırsa, bu niçin başka yerlerde de olmasın ki? Abdullah Gül’ün gelmekte olan cumhurbaşkanlığı ve ordunun ona yanıtı Boğaz’ın çok ötesinde dalgalara yol açacaktır.”

804430cookie-check‘İslam ve demokrasi örneği yaratılabilir’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.