“İslamcılar bile ona inanmıyor”

Economist, “Uludere’de Katliam” başlığı ile yayımladığı analizde “Kürt sorununda Erdoğan öncekilerden iyi” derken eleştirmeyi ihmal etmedi…

Economist dergisi, “ Uludere’de Katliam” başlığı ile yayımladığı analizde “ Türkiye’nin Kürtleri, her zamankinden daha yabancılaşmış hissediyor ve hem BDP hem de PKK’ya sempati artıyor” görüşünü öne sürdü. Buna karşın dergi, “Gerçek budur ki Sayın Erdoğan, Kürt sorununu çözmek için tüm seleflerinden daha çok çaba göstermişti” değerlendirmesini de yaptı.

Haftalık Economist dergisi, “Kürtlerin öldürülmesinin siyasi artçı depremleri hala sürüyor” spotunu kullandığı “Uludere’de Katliam” başlıklı analizde “ Türkiye’nin Kürtlere yaptığı muamelenin yeni zalim bir sembolü var” dedikten sonra 34 kişinin hayatı kaybettiği Uledere baskına ilişkin ayrıntılı bilgi verdi.

Ölenlerin çoğunun çocuk olduğuna da işaret eden Economist, kurbanların korucu bir köyünden geldiklerini, tümünün de silahsız olduklarını Türk insansız hava araçlarının gösterdiğini kaydetti.

CHP’li Aylin Nazlıaka’nın “Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın” dediğini kaydeden dergi, şu değerlendirmelerde de bulundu:

“Gerçek budur ki Sayın Erdoğan, Kürt sorununu çözmek için tüm seleflerinden daha çok çaba gösterdi ve kamuoyu önünde devletin hata yaptığını kabul eden ve PKK ile konuşan ilk Türk lideri olmuştu. Ancak görüşmelere geçen yıl son verildi. Sayın Erdoğan, PKK saldırılarını sorumlu tutuyor. Kürtler ise, 38 BDP belediye başkanı dahil, binlerce kişinin tutuklandığına işaret ederek (Erdoğan’ın) samimi olmadığını söylüyorlar.”

“İSLAMCILAR BİLE ERDOĞAN’A İNANCINI KAYBEDİYORLAR”

Economist, 10 yılını cezaevinde geçirmiş olan Leyla Zana’nın yeniden 10 yılı aşkın bir hapis cezasına çaptırıldığının altını çizdikten sonra “İslamcılar bile, Sayın Erdoğan’a olan inancını kaybediyorlar” yorumunu da yaptığı analizini, Hidayet Şevkatli Tuksal’ın “Uludereli analar, kürtaj yaptırmadı, çocuklarını doğurdu ama onların cesetlerini toplamak zorunda kaldı” yönündeki sözleriyle noktaladı.

843390cookie-check“İslamcılar bile ona inanmıyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.