İslamiyet’i seçen İngiliz sayısı iki kat arttı

İngiltere’de yayımlanan Times gazetesi İngiltere’de İslamiyet’i seçenler hakkında özel bir araştırmaya yer verdi. ‘İki kültür arasında kalmak’ başlığıyla sunulan araştırma İngiltere’de Müslümanlığı seçenlerle şimdiye dek yapılmış en kapsamlı araştırmalardan biri.

Araştırmanın sonuçlarına yer verilen özel dosya oldukça ilginç sonuçları ortaya koyuyor.

Faith Matters isimli vakfın araştırmasına göre İngiltere’de son on yılda İslamiyet’e geçenlerin sayısı bir önceki on yıla göre iki kat artmış ve 100 bini bulmuş. Geçtiğimiz yıl Müslüman olanların sayısı ise 5 bin 200. Bu sayının üçte ikisini kadınlar oluşturuyor.

Müslüman olan İngilizler’in ortalama yaşı 27 buçuk ve bu grubun üçte ikisi kadınlardan oluşuyor. İslamiyeti seçen kadınların hemen hepsi başörtüsü takıyor. İngiliz kadın müslümanlar peçe ya da nikab gibi yüzü tümüyle kapayan kıyafetleri ise tercih etmiyor, ancak takılma hakkına saygı duyuyor.

Haberde ayrıca, İslamiyet’i tercih eden İngilizlerin oldukça zor bir durumda kaldıkları yorumuna da yer verilmiş. Çünkü bu kişiler yeni dahil oldukları müslüman toplumu tarafından kolaylıkla kabul edilmedikleri gibi yakın çevreleri tarafından da dışlanıyorlar.

835600cookie-checkİslamiyet’i seçen İngiliz sayısı iki kat arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.