Slumdog Millionaire 8 dalda Oscar aldı

Sunuculuğunu Avustralyalı tiyatro ve sinema oyuncusu Hugh Jackman’ın yaptığı törende, geceye 8 ödülle Slumdog Millionaire damgasını vurdu.

Hayatla mücadelesine, Hindistan’ın Mumbai kentinin kenar mahallesinde başlayan bir çocuğun, zorluklar içindeki büyüme sürecini, bir aşk hikayesini de içine katarak, katıldığı bir yarışma programı çerçevesinde ele alan Slumdog Millionaire, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi uyarlama senaryo, en iyi görüntü yönetmenliği, en iyi ses miksajı, en iyi kurgu, en iyi film müziği ve en iyi orijinal şarkı ödüllerine layık görüldü.

Oscar’a 13 dalda aday gösterilen The Curious Case Of Benjamin Button sadece 3 ödülle yetinmek zorunda kaldı. Brad Pitt’in başrolünü üstlendiği, yaşlı doğan ve gittikçe gençleşen bir Amerikalının hayatını konu alan film, en iyi sanat yönetmenliği, en iyi makyaj ve en iyi görsel efekt dallarında ödül aldı.

En iyi erkek oyuncu ödülünü, “Milk” adlı filmde, eşitlik isteyen ve kendi kaderini paylaşanların haklarını korumak için siyasete atılan eşcinsel rolündeki Sean Penn aldı.
En iyi kadın oyuncu ödülünü ise “The Reader” adlı filmdeki rolüyle Kate Winslet aldı. Dramatik bir konuyu içine romantizm katarak ele alan filmde, Nazi geçmişi olan bir Alman kadınını oynayan 33 yaşındaki Winslet, son 13 yılda 5 kez Oscar’a aday gösterilmiş, ancak evine eli boş gitmek zorunda kalmıştı.

İlk ödül, en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında verildi ve bu ödüle “Vicky Cristina Barcelona”daki performansıyla 34 yaşındaki İspanyol aktris Penelope Cruz layık görüldü.
En iyi yardımcı erkek oyuncu ödülüne, 13 ay önce hayatını kaybeden Heath Ledger, The Dark Knight filmindeki “Joker” rolüyle layık görüldü.
 

1188930cookie-checkSlumdog Millionaire 8 dalda Oscar aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.