İsmail Beşikçi için ‘yasak’ sürüyor..

Hukuk.bianet.org. sitesinin haberine göre,Terörle Mücadele Yasası’nın 8.Maddesinin kaldırılmasının üzerinden iki yıl geçmesine karşın, bu yasanın hükümlerine göre toplatılan İsmail Beşikçi’nin kitaplarıyla ilgili yasak devam ediyor.


Yargıtay 9.Ceza Dairesi’nin, 22 Haziran’da, daha önce Ankara 1 No’lu Devlet Güvenlik Mahkemesi’nin kitaplar hakkında aldığı “bölücülük” nedeniyle yasak kararını bozmuştu.


Savcı,Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 25 Ekim’de yaptığı duruşmada, Yargıtay’ın bozma işleminin usule ilişkin olduğunu savunarak kitaplarla ilgili yasağın devam etmesini istemiş, mahkeme karar vermek için duruşmayı Kasım ayına ertelemişti.


Ankara 11.Ağır Ceza Mahkemesi, 22 Kasım’da yaptığı duruşmada Savcı ve Beşikçi’nin avukatlarının iddialarını değerlendirdi, ancak halen yürürlükte olan yasağın kaldırılması konusunda bir karara varamadı. Duruşma ileri birtarihe ertelendi.


Yazar-Sosyolog İsmail Beşikçi, Kürt sorunu ile ilgili yazıları ve yayımlanan kitapları nedeniyle 100 yılı bulan hapis cezalarıyla yargılanıyordu.Beşikçi,Koşullu Af Yasası’ndan yararlandırılarak serbest bırakılmıştı.


İsmail Beşikçi’nin kitaplarını basan Yurt Yayınları,yasağın devam etmesi nedeniyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne  açtığı davayı kazanmış ve Türkiye 32 bin 500 Euro para cezasına çarptırılmıştı.

1026640cookie-checkİsmail Beşikçi için ‘yasak’ sürüyor..

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.