İsmail Beşikçi Londra’da konuşacak

Yapılan açıklama şöyle:

“Kürt meselesinin bilimsel tanımlama ve yorumlanmasında bir deha. 1965 yılından başlayarak bugüne kadar Kürt halkının ulusal ve kültürel değerlerinin açığa çıkarılmasında verdiği, tükenmez uğraşını yarım yüzyıldır sürdürüyor. Kürt halkının diğer halklar gibi devletleşme çabalarını ısrarla , eleştirel bir biçimde sürdürüyor.

Resmi ideolijinin Kürt tarihi ve kimliği üzerindeki baskı, yıpratma ve yok etme faaliyetlerine karşı yazdığı eşşiz bilimsel kitap ve makaleleri; Kürt tarihinin, sömürgeciliğin sosyal ve kültürel etki alanının dışına çıkmasında tarihsel bir yeri var. Sömürgeci düşüncenin etkilediği her türden çevreye karşıda bıkmadan mücadele yürütmüş ve bu çabalrını ısrarla, büyük bir emekle sürdürmektedir.

Eserleri hem sömürgeci düşüncenin tanımlanmasında, hemde Kürt halkının beyninde bu etkilerin silinmesinde büyük yer edinmiştir.

İsmail Beşikçi Hoca, 1939, Çorum, İskilip te doğmuş, Kürt tarihi ve resmi ideoloji eleştirilerinden dolayı yaşamının 17 yılını hapiste geçirmiştir. Bütün bu baskı ve yıldırma uğraşları , Hocayı bir adım bile geri attıramamış, tam tersine düşünce ve araştırmalarında daha da ısrarcı olmasına neden olmuştur.

1962 Ankara Universitesi mezuniyetinden sonra, Erzurum Üniversitesinde iken; Göcebe Alikan Aşireti adlı araştırmasından dolayı yargılanmış ve hapse atılmıştır. Gerisi ise bir tarihtir.

Çeşitli akademik ve bilimsel kurum ve çalışmalarda yürütmüş, Özgür Üniversite, İstanbul Kürt Enstitiüsü, İsmail Beşikçi Vakfı, gibi kurumların kurucu üyesi olarak içinda yer almıştır.

40 Yayınlanmış kitabı, 10 dan fazla üzerine yazılmış kitap bulunmaktadır. Yazdığı ve üzerine yazılan makalelerin sayısı binleri bulmaktadır.

Resmi ideolojinin yerle bir edilmesinde ve Kürt kimliğinin tanımlanmasında temel sayılan başlıca eserleri: DOĞU MİTİNGLERİ ANALİZİ, GÖÇEBE ALİKAN AŞİRETİ, BİLİM YÖNTEMİ VE TÜRKİYEDEKİ UYGULAMA, KÜRTLERİN MECBURİ İSKANI, TÜRK TARİH TEZİ GÜNEŞ DİL TEORİSİ VE KÜRT SORUNU, DEVLETLERARASI SÖMÜRGE KÜRDİSTAN, DERSİM JENOSİDİ, MUĞLALI OLAYI, ZİHNİMİZDEKİ KARAKOLLARIN YIKILMASI, RESMİ TARİH TARTIŞMALARIdır.

İsmail Beşikçi hoca 8 Nisan da Londra üniversitesi SOAS kampüsünde 9 Nisan da ise kuzey Londra da ki Kırkırsıkralılar toplum merkezinde olacak.

* 8 Nisan da, saat 5-8 arsında, SOAS, Vernon square, Room V211,Westend.

* 9 Nisan saat 5 te ise Kırkısraklılar Dayanışma Merkezinde,Enfield.

Birer seminer vermek üzere Londraya geliyor. Etkinliklere katılmanızı bekliyoruz.”

850700cookie-checkİsmail Beşikçi Londra’da konuşacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.