İSMEK’in rölyef sergisine yoğun ilgi

19-20 Mart günleri arasında İçerenköy Carrefour’da açılan ahşap rölyef sergisi yoğun ilgi gördü.

İSMEK’ten yapılan açıklama şöyle:

“İşsiz  insanların  meslek  sahibi  olmasını  sağlayan  ve  yaşama  dair  yepyeni  alternatifler  sunan  İSMEK,  düzenlediği  sergilere  bir  yenisini  daha  ekledi. Kursiyerlerin  ahşap-rölyef  çalışmalarından  oluşan  sergi,  İçerenköy  Carrefour’da  sanatseverlerin  beğenisine  sunuldu. İki gün süren sergi halkın yoğun ilgisine tanık oldu..

Ahşap Rölyef, sanatsal değeri olan mimari ve tarihi yapıların, aslına sadık kalınarak ahşap vb. malzemeler yardımıyla, tablo üzerine aktarılması sanatıdır.. Bu tür ürünlere konu olan tarihi ve mimari yapı, izleyende gerçeklik hissi uyandırır.. Rölyef sanatı, sanatsal değeri olan tarihi eserlerin insan zihninde kalıcı hale gelmesini sağlarken söz konusu tarihi eserlerin önemini vurgulayarak bu topraklara ait kültürel değerlerin kuşaktan kuşağa aktarılmasına yardımcı olur…
                                    
İSMEK’DEN ENGELLİLERE KURS
Öte yandan İSMEK, İstanbul’un dört bir yanında ücretsiz sanat ve meslek eğitimleri vermeye devam ediyor. İSMEK’in son açılan Gaziosmanpaşa ‘Özürlüler’ Kurs Merkezi ile kurs merkezi sayısı 111’e yükseldi. 2004-2005 eğitim döneminde merkezlerimizde 40 bine yakın kursiyer eğitim olanaklarından faydalanıyor.
 
İSMEK’in 1996 yılında 1 kurs merkezinde 3 branşta 141 kişi ile başlayan eğitimleri, İstanbul’un dört bir yanına yayılarak dev bir yapı haline geldi. Son açılan Silivri Selimpaşa Kurs Merkezi, Maltepe Huzur evi, Ensar Vakfı, Rüstempaşa Medresesi, Bayrampaşa Çocuk Tutuk ve Islah evi ve G.O.P ‘Özürlüler’ Kurs Merkezi ile kurs merkezi sayısı 111’e ulaştı.

İSMEK’te, Türk-İslam sanatlarından mesleki-teknik eğitimlere kadar pek çok sanat dalıyla meslek edindirmeye yönelik 66 branşta eğitim veriliyor. İSMEK’te şu anda 40 bine yakın kursiyer eğitim alıyor. 1996 yılından bu yana eğitim alanların sayısı ise 105 bin 570’i buldu.”

1101650cookie-checkİSMEK’in rölyef sergisine yoğun ilgi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.