Sınav heyecanına köpek iyi geliyor

Başta, Dolhousie Üniversitesi olmak üzere bu üniversitenin Rektörü tarafından imzalanan ve üniversite senatosu tarafından onaylanan karara bakılırsa, öğrencilerin stresini giderdikleri için köpekler bir numaralı eğitim elemanı olarak üniversitede cirit atıp, her köşede görülecek.

Bilimsel araştırmalarla kanıtlandığı gibi evcil köpeklerin sahipleriyle onları sevenlere stres giderici enerji verdiği uzun zamandan beri biliniyordu. Kanada’nın Doğu sahillerinde yer alan Halifax üniversiteleri bu gerçeklik üzerinden yola çıkarak üniversite kampüslerine evcil köpekler almaya başladı. Böylece 24 saat boyu ortalıkta dolaşan köpekler sınav yüzünden ter döken, kaşıntı ve kurdeşene yakalanan, kabız olup helaya gidemeyen, dili tutulup konuşamayan talelebeye kendisini okşatıp sevdirmekle yardımcı olacaktı.

Bu tasarı kısa sürede doğruluğunu gösterdi ve üniversitede sınav sonuçları beklenenin üzerinde çıkmaya başladı. Bazı öğrencilerin köpekten korkmakta olduğunu da dikkate alan üniversitelerin yönetimleri bu durumda köpekleri başıboş bırakmamak üzere yanlarına birer bakıcı koymayı da ihmal etmedi. Eğitim ve akademik hayata yardımcı olan köpekler şu sıralarda diğer üniversite yönetimleri tarafından dikkate alınmaya başlandı.

1544810cookie-checkSınav heyecanına köpek iyi geliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.