Sığınma ve Göçmenlik Mahkemesi kuruldu

Hükümetin yeni bir yasa ile yürürlüğe koyduğu yeni ‘Sığınma ve Göçmenlik Mahkemesi’, daha önceki iki aşamalı işlemi ortadan kaldırmak ve davaların tek bir elden sürdürülmesini sağlamak amacını taşıyor.


Davası reddedilenlerin itirazlarının da görüşüleceği aynı mahkeme, davaların iki ay gibi kısa bir zamanda sonuçlanabilmesi hedefi ile çalışacak. Bu mahkemede davasını kaybedenler, sadece yasalarla ilgili bir hatalı uygulama söz konusu olduğunda Yüksek Mahkemeye gidebilecekler.


Yeni yasa ile birlikte ayrıca, AIT’ye yapılacak itirazlarla Yüksek Mahkemeye gidecek davalara, dava sonunda ‘legal aid’ verilip verilmeyeceği kararlaştırılacak.


Yeni mahkeme sisteminin yürürlüğe girmesi ile birlikte kamuoyuna bir açıklama yapan, iltica davalarından sorumlu müsteşar Baroness Ashton, ‘Yaptığımız tüm iyileştirmelere rağmen, bugüne kadar yapılan uygulamalarda sistemimizin suistimal edilmeye açık olduğunu gördük. Bu da gerçek sığınma talebinde bulunanların mağdur olması, haksızlığa uğraması ve davasının gecikmesi anlamına gelmekteydi. Yeni sistemle, gerçekçi bir iltica davası bulunanlara daha etkili ve daha adil bir hizmet verilecektir’ dedi.


Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra, bu konuda bir açıklama yapan, göçmenlikten sorumlu içişleri Bakanlığı müsteşarı Des Browne ise, ‘Yeni yasa ile yürürlüğe giren yeni sistem, başından beri sürdürdüğümüz reform paketimizin bir parçasıdır. Bu paket sayesinde iltica başvuruları yüzde 70 oranında azalmış, davalar 20 ayda değil, iki ay gibi çok kısa bir sürede sonuçlanmaya başlamıştır’ dedi.

779770cookie-checkSığınma ve Göçmenlik Mahkemesi kuruldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.