Sığınmacı Önder Dolutaş serbest

İngiltere’den Almanya’ya yakınlarını ziyarete gittiğinde sınırda Türkiye’nin aradığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Dolutaş’ın TKP-ML Davası’nda 12.5 yıl hapis cezası aldığı için iadesi isteniyordu.


Türkiye daha önce de Dolutaş’ı İngiltere’den istemişti. İngiltere’nin Fehriye Erdal Davası diye bilinen Önder Dolutaş Davası, TKP-ML’nin terör listesinde olmadığı gerekçesiyle Mayıs 2006’da düşmüştü. Dava, diğer sığınmacıların iadesine de emsal teşkil edeceğinden çok önemli sayılmıştı.


“Dolutaş’a Özgürlük” kampanyası başlatan siyasi arkadaşları Londra Büyükelçiliği önünde protesto gösterisileri de dahil çeşitli eylemler düzenlemişti.


Dolutaş’ın siyasi arkadaşları şu açıklamayı yaptı:


“4,5 ayı aşkın bir süredir Türkiye’ye iade amaçlı Alman makamlarınca gözaltına alınan ve son 5 haftadır haksız uygulamaları protesto için açlık grevinde bulunan Önder Dolutaş arkadasımız, Koblenz mahkemesince bugün serbest bırakıldı. Sahiplenmenin örgütlü karşı koyuşun ve dayanışmanın bir sonucu olarak serbest kalan yoldaşımız Önder Dolutaş’la dayanışmak amaçlı ATIK olarak yürüttüğümüz kampanya boyunca, destek sunan, dayanışmada bulunan, parti-örgüt, dernek, milletvekili, avukat, kişi ve kurumlara teşekkür ederiz…”


FOTOĞRAF: Önder Dolutaş ve eşi Londra’da mahkeme önünde

816720cookie-checkSığınmacı Önder Dolutaş serbest

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.