Sünni ve Şii’leri ayıran duvar yapımı durdu

Mısır’ın başkenti Kahire’de bulunan Maliki, Amerikan ordusunun, inşa etmeye başladığını açıkladığı duvarla ilgili ilk kez bir açıklama yaptı ve “kentte güvenliği sağlamanın başka yolları var. Bu duvara karşıyım ve inşaat duracak” dedi. “Bu duvar bize başka duvarları anımsatıyor” diye konuşan Maliki, başka bir ayrıntı vermedi.

İNGİLTERE BASININDA DUVAR

İngiltere basınının duvarın engellenmesine ilişkin yorumu şöyle:

The Times: Irak, Amerika’nın tehlikeli bölgeleri duvarla çevirme planını engelledi… Pekçok Iraklı duvarın güvenlik değil, tam tersine tehlike getireceği görüşündeydi. Örneğin 35 yaşındaki bir cami koruması şöyle konuştu: ‘Hayatımız cehenneme dönecek. Günün yarısını semtten çıkmaya çalışmakla, diğer yarısını da geri dönmeye çalışmakla geçireceğiz. Bizi büyük bir cezaevine koyacaklar. Milisler de giriş-çıkışlardaki kontrol noktalarına koydukları ajanlarından bilgi alıp, hangimizi öldüreceklerine öyle karar verecek.’ Bir başka Iraklı da ‘Eskiden Amerikalıları sadece aptal sanırdım, şimdi görüyorum ki önce Bağdat’ı sonra Irak’ı bölmek için plan yapmışlar’ dedi.  Buna karşılık Amerikalılar, duvarın silah ve patlayıcı yüklü araçların gelişini durduracağını savunmuştu.

The Daily Telegraph: Amerika Bağdat’ta barışı sağlamak için daha fazla duvar planlıyor. Toplam beş semt duvarlarla çevrilecekti. Amerikalı komutanlar “El Kaide halka ulaşmaya çalışıyor. Semtlerin kavgasını veriyoruz” savunmasını yapıyor…

1150120cookie-checkSünni ve Şii’leri ayıran duvar yapımı durdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.