Sınır Tanımayan Gazeteci’lerden tepki

Basın özgürlüğü için çalışan RSF, Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektupta, TMY değişikliğinden kaygı duyduklarını belirtti. Örgütün Genel Sekreteri Robert Menard imzalı mektupta, TMY’nin özellikle terör örgütü PKK ve Kürt sorunu ile ilgili haberler yapan gazeteciler için ciddi sorunlar yaratabileceği ifade edildi.


Terörle mücadelenin elbette gerekli ve yasal olduğu belirtilen mektupta, ancak örgütün, bu değişiklerin arkasında olabilecek “muhtemel amaçtan” kaygılı olduğu belirtildi. Mektupta, yasa değişikliğiyle, PKK/Kongra-Gel ile bağlantılı olduğu iddia edilen Kürt gazetecilerin hedeflendiği düşüncesinde oldukları aktarıldı.


TERÖR ÖRGÜTLERİ LİSTESİ ÖNERİSİ


Yasada geçen “terör örgütü” ifadesinin tam olarak belirlenmesi gerektiği ifade edilen mektupta, aksi takdirde bunun keyfi gözaltılar ve hapislere neden olabileceği uyarısı yapıldı. Mektupta, bu sorunun önüne geçilebilmesi için, “Örneğin terörist olduğu kabul edilen örgütlerin bulunduğu resmi bir liste, yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırabilir” denildi.


Mektupta, TMY’nin hükümet, silahlı kuvvetler, militan milliyetçiler ve herhangi bir devlet kurumu tarafından kötüye kullanılarak Ermeni soykırımı iddiaları, Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesi ve Kürt sorunu gibi konularla ilgilenen gazetecileri hedef alabileceği belirtildi.


ERDOĞAN’A “SİZE GÜVENİYORUZ” MESAJI


Başbakan Erdoğan’dan Meclis’e çağrıda bulunarak yasanın tekrar gözden geçirilmesini sağlaması talep edilen mektubun son kısmında, “Sizin bu konuyu dikkatli bir biçimden gözden geçireceğinize güveniyoruz” ifadeleri yer aldı. (ANKA)


FOTOĞRAF: Başbakan tayyip Erdoğan eleştirilerin hedefi…

691090cookie-checkSınır Tanımayan Gazeteci’lerden tepki

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.