Sınırdışı iki ay askıya alındı

İçişleri Bakanı Patrick Dewael, siyasi baskılar sonucunda grevcilerin temsilcileriyle görüştü ve sınır dışı işleminin iki ay için askıya alınması, bu sürede dosyaların yeniden incelenmesi talimatı verdi.

Eylemciler, bunun üzerine, açlık grevini ”askıya aldıklarını” bildirdiler.

İkamet belgelerinin verilmemesi halinde grevi sürdüreceklerini söyleyen eylemciler, çocuklarının 5-6 yıldır bu ülkede okula gittiğini, bazı arkadaşlarına siyasi sığınma hakkı verildiğini, kendilerine karşı ise olumsuz tavır izlendiğini ileri sürüyorlardı.

Belçika Parlamentosu’da soruları yanıtlayan ve ”ilticacıların dosyaları hakkında bağımsız kurumların gereken kararları verdiklerini” söyleyen Dewael, kendisinin bu kurumlara müdahalesinin söz konusu olmayacağını belirtmişti. Dewael, ”baskı altında bir şey yapmayacağını, grev hareketinden etkilenmeyeceğini ve şantaja boyun eğmeyeceğini” anlatmıştı.

Dewael, grevcilerin siyasi sığınma başvurularını oldukça geç bir tarihte yaptıklarını, aldıkları yanıtın gecikmiş olmadığını belirterek, bu kişiler için yasal sürecin tamamlandığını bildirmişti.

FOTOĞRAF: Patrick Dewael (soldan üçüncü)

1104720cookie-checkSınırdışı iki ay askıya alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.