Sokağa çıkma yasağı tartışılıyor…

Polis, dün geceki olaylarda 330 kişinin sorgulandığını bildirdi. Dün geceki olaylar sırasında 12 polis yaralandı.

Şiddet olaylarının Paris bölgesinde azalırken, diğer kentlerde artış gösterdiği gözleniyor. Dün gece Paris’te 240, diğer kentlerde ise 933 araç ateşe verildi. Bir önceki gece, ülke genelinde 1400 araç ateşe verilmişti.

Fransa’da bakanlar kurulu, alınacak güvenlik önlemlerini görüşmek üzere bugün olağanüstü toplanacak.

Başbakan Dominique de Villepin, dün yaptığı açıklamada, Fransa’da ülke geneline yayılan şiddet olaylarını durdurmak üzere 9500 polis ve jandarma konuşlandırıldığını ve gerekli yerlerde sokağa çıkma yasağı için izin verilebileceğini söylemişti.

KASABAYA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELİYOR 
 
Fransa’da banliyölerdeki şiddet olayları devam ederken, Paris yakınlarındaki Le Raincy kasabasında bu gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi bekleniyor. Kasabanın belediye başkanı Eric Raoult, ”Bölgemizde felaket yaşanmasın diye bu geceden itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edeceğiz” dedi.

Aynı zamanda UMP’den milletvekili olan belediye başkanı, ”Okullarda göz ardı edilemeyecek riskler var” dedi ve sokağa çıkma yasağının 22.00 ya da 23.00’ten sonra uygulanmasını istediğini, ancak bunun henüz kesinleşmediğini belirtti.

Belediye başkanı, sokağa çıkma yasağının, hukuk kuralları çerçevesinde ”belli bölgeleri kapsayacağını” söyledi.

BELÇİKA’DA GERGİNLİK SÜRÜYOR 
 
Öte yandan Belçika’nın başkenti Brüksel’de, yabancıların yoğun bulunduğu bazı belediyelerde saldırı ve kundaklama olayları devam ederken, Liege kentinde de endişe verici gelişmeler gözlemleniyor.

Brüksel’in merkez belediyesi ile Saint Gilles ve Anderlecht bölgelerinde bir taşıt kundaklandı, bazı arabalar ters çevrildi ve polis ekiplerine çeşitli saldırılarda bulunuldu.

İLGİLİ HABERLER:

– Paris olaylarında ilk ölüm

– Olaylar kültürel tacizinin yansıması

İLGİLİ KÖŞE:

– FRANSA’DAN… MUSTAFA PEKÖZ / Banliyölerde başkaldırı…

1117810cookie-checkSokağa çıkma yasağı tartışılıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.