Sokakta çalışan çocuk sayısı arttı

İstanbul’da sokakta yaşayan çocuk sayısında önemli bir azalma, ancak sokakta çalışan sayısında artış olduğu bildirildi.


“İstanbul’da sokakta yaşayan çocuk yok diyebiliriz. Buna karşın sokakta çalışan çocuk sayısında artış var” diyen Bozçelik, sokakta çalıştırılan çocuk sayısının İstanbul’da 4 bin civarında olduğunu belirterek, “Sürekli ceza verdiğimiz halde bu işi meslek haline getiren 200 civarında aile var” dedi.


Seyfi Bozçelik, çocuklarını sokaklarda çalıştıran ailelerin ağırlıklı olarak Fatih, Ümraniye, Gaziosmanpaşa ve Pendik’te ikamet ettiklerini söyledi.


İhtiyaçları nedeniyle çocuklarını sokaklarda çalıştırmak zorunda kalan aileler için destek programları uyguladıklarını kaydeden Bozçelik, bu tür ailelere ayda ortalama 200-400 YTL arasında yardım yaptıklarını,ayrıca çocukların eğitim giderlerinin, ailelerin kış aylarında yakıt giderlerinin karşılandığını belirtti.


Bozçelik, “Sokaklarda çalışan çocuk sayısını azaltmanın ilk yolu bu çocuklardan alış veriş yapmamaktır. Türk toplumu vicdanlı olduğu için çocukları gördüğünde, ’Bak çocuk hırsızlık yapmıyor, çalışıyor’ gibi bir mantıkla çocuklardan malzeme alışı yapıyorlar. Bunu kesmemiz lazım” diye konuştu.


Çocuklara verilen her paranın aslında çocuğu sokağa biraz daha yaklaştırdığına işaret eden Bozçelik, çocukların para kazanmalarının onları bağımsızlaştırdığını ve zamanla aileleri ile bağlarının kopmasına yol açtığını vurguladı. Bozçelik, sokaklarda suçla tanışan ve yavaş yavaş suça itilen bu çocukların daha sonra suç örgütlerinin bir parçası haline geldiklerini belirtti. 


FOTOĞRAF (Özkan Dayıoğlu çekti): Çalışan çocuk

1067690cookie-checkSokakta çalışan çocuk sayısı arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.