Sol, Lammy’ye karşı “Jenny Sutton” dedi

İki birlikten 75’e yakın üyenin imzasıyla geçen pazar günü yayınlanan ortak bildiride seçimlerde sol alternatif olarak “Jenny Sutton”u destekleyeceklerini açıkladılar. Bölgedeki College of North East London’da (Conel) öğretim üyesi olarak görev yapan Jenny Sutton, Üniversite ve Kolej Sendikası’nın (University and College Union – UCU) bölge sekreteri olarak görev yapıyor.

LAMMY’YE SUÇLAMA

Socialist Worker’dan Clare Richardson, “Bölgedeki ikinci büyük işveren konumundaki Conel’in hükümetin yüksek eğitimden sorumlu milletvekillerdinden David Lammy’nin mağduru olduğunu söyledi. Richardson, “Biz eğitimdeki kesintilere kmarşı Lammy’yle görüşerek bir şeylar yapmasını istediğimizde bize ‘Parayı ben göndermiyorum’ demekle yetindi. Eğer o bize yardım etmezse, kim edecek? Conel bütçesi ne yazık ki 2.5 milyon sterlin kesintiye uğruyor…” dedi.

DAY MER DE “SUTTON” DEDİ

Bölgede Türkçe konuşan topluma hizmet eden DAY MER de David Lammy’ye karşı sosyalist aday Jenny Sutton’u destekleme kararı aldı.

DAY MEr yaptığı açıklamada işsizliğin en yoğun olduğu bölge olan Haringey’de Muhafazakar ve İşçi Partisi’ne karşı gerçek bir alternatif olarak ssavaşa karşı mücadeleden tanınan sosyalist aday Sutton’un desteklenmesi gerektiğini belirtti.

DAY MER geçen Türkçe konuşan toplumu hafta da kolej, yetişkin ve yüksek öğretim alanında kesintilere karşı UCU’nun “Eğitimimizi ve İşimizi Koruyalım Yürüyüşüne Katılalım” kampanyasına katılmaya çağırmıştı.

Öte yandan geçen hafta UCU’da yapılan oylamada 70 üyenin 68’i Sutton’un milletvekiliği kampanyasını desteklemesine “Evet” oyu verdi.

JENNY LUTTON’DAN MESAJ

Geçen hafta Finsbury Park’ta RMT transport workers’ Union’da konuşan sosyalist milletvekili adayı Sutton ve Waltham Forest TUSC adayı Nancy Taaffe seçmenlerin desteğini istediler.

Sosyalist adaylar ayrıca hallkı 25 Mart Perşembe günü “Euston Road, London NW1 2BJ” adresindeki Friends Meeting House’daki toplantıya katılmaya çağırdı. Toplantıda adayların yanısıra RMT Genel Sekreteri Bob Crow (RMT general secretary), POA Genel Sekreteri Brian Caton (POA general secretary) Coventry Belediye Başkanı Dave Nellist (Coventry councillor) ve Manchester TUSCadayı Karen Reissmann da konuşma yapacak.

Yapılan açıklamaya göre bir sonraki toplantı 27 Mart günü düzenlenecek.

AYRINTILI BİLGİ İÇİN: www.tusc.org.uk

TABLO: TOTTENHAM’DA 2005 VE 2010 GENEL SEÇİMLERİ

830850cookie-checkSol, Lammy’ye karşı “Jenny Sutton” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.