Sola ‘Yahudi karşıtlığı yayıyor’ suçlaması

Partilerarası bir komisyon tarafından hazırlanan bir rapora göre, Yahudilere yönelik sözlü saldırılar, taciz vakaları ve şiddette kaygı verici boyutlarda artış gözlendi.


Milletvekilleri bu gelişme konusunda İsrail’in politikalarını bahane edip İngiliz Yahudilere karşı nefreti yayan solcu gruplarla aşırı İslamcıları suçluyor.


Raporda, İsrail hükümetinin uygulamalarını eleştiri hakkının altı çizilirken, İsrail politikalarına karşı öfkenin zaman zaman Yahudi karşıtlığı için bahane olarak kullanıldığı savunuluyor.


İSRAİL ÜNİVERSİTELERİNE BOYKOT ÇAĞRISI


Milletvekillerinin eleştirdiği somut eylemlerden biri de, geçen yıl İngiliz üniversitelerinin bazılarının ”İsrail üniversitelerindeki akademisyenlere boykot uygulanması çağrıları” oldu. Milletvekillerine göre, bu girişim entellektüel görüş alışverişi ve akademik özgürlüğe bir saldırı anlamına geliyor.


Boykot eylemini destekleyen akademisyenlerin bazıları ise, milletvekillerinin Yahudi karşıtlığı eleştirilerine sert bir şekilde tepki gösterdi. Bu grup, milletvekillerini Yahudi karşıtlığı eleştirisiyle İsrail’a yönelik siyasi eleştirileri savuşturma girişiminde bulunmakla suçluyor.


 

794150cookie-checkSola ‘Yahudi karşıtlığı yayıyor’ suçlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.