Solcu şarkıcıya ‘Neo Nazi saldırısı’

Atina’da solcu bir müzisyen, Neo-Nazi partisi Altın Şafak’a üye olduğundan şüphelenilen bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Killah P. takma adını kullanan Hip hop şarkıcısı 34 yaşındaki Pavlos Fyssas’ın ölümü, Yunanistan’daki işten çıkarmaları ve kesintileri protesto için düzenlenen grevin öncesine denk geldi.

Pavlos Fyssas’ın, aşırı sağ parti Altın Şafak üyesi olduğu iddia edilen saldırgan tarafından, futbol konusunda çıkan bir tartışma nedeniyle bıçaklandığı öne sürüldü.

Yunanistan haber ajansı ANA-MPA, Olympiakos ve Paris St. Germain futbol takımlarının maçını izleyenler arasında tartışma çıktığını, Fyssas kafeteryadan ayrıldıktan sonra şüphelinin 15 kişinin yardımıyla şarkıcıya saldırdığını aktardı.

AFP haber ajansı, polisin gözaltına aldığı 45 yaşındaki saldırganın suçunu itiraf ettiğini duyurdu.

Ajansa konuşan bir polis memuru, “Şüpheli aynı zamanda siyasi bağlantıları olduğunu da itiraf etti” dedi.

Polisin bürolarında arama yaptığı Altın Şafak Partisi, olayla bir ilgileri olmadığını söyledi.

Kapitalizm karşıtı Antarsya ve Komünist Partisi, saldırıdan Altın Şafak Partisini sorumlu tutmuş, Fyssas’ın faşizm karşıtı görüşleri nedeniyle hedef alındığını iddia etmişti.

Yunanistan’da birkaç gün önce de Neo-Nazi olduğundan şüphelenilen birkaç kişi bir grup komünisti dövmüştü.

Altın Şafak milletvekili Ilias Kasidiaris, partinin son olayla bir ilgisi olmadığını ve saldırının ardında herhangi bir siyasi bağlantı bulunmadığını belirtti.

Skai radyosuna konuşan Kasidiaris, Altın Şafak’ı “kutuplaşma ve savaş” çıkarmakla suçlayan karşıtların “haksız” olduğunu söyledi.

Yuınanistan’da sağ ve sol gruplar arasındaki çatışmaların, kesintiler nedeniyle artan öfkeyi tetiklemesinden endişe ediliyor.

1396440cookie-checkSolcu şarkıcıya ‘Neo Nazi saldırısı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.