Solda güneş yükseliyordu mitinge giderken

ispatladı özgürlükçü ve Atatürkçü tavrını.


Gelincik tarlası oldu tüm şehir ve hep bir ağızdan aynı arzuyu dile getirdi, “Biz laikiz, Atatürkçüyüz ve sonsuza kadar da öyle kalacağız”. Üzerimizdeki tüm kara bulutlar dağıldı bu gün, sımsıcak bir güneş açtı körfezin üstüne. Tüm dünya gördü bu güneşi.
Son yıllarda bize ve dünyaya bir masal yutturulmaya çalışıldı. Atatürk ilkelerini halk istemiyor, ordu da olmasa bu ilkeleri koruyacak kimse kalmadı. Artık Türk halkı kendi müslüman köklerine dönmek ve o şekilde yaşamak istiyor diye. Bir avuç balıksa bu yaşam tarzını isteyenler, bizim bir okyanus olduğumuzu ve içimizde boğulacaklarını gördüler Cumhuriyet Mitingleri sayesinde.


Bu gün İzmir’de kocaman bir güneş doğdu ve içimi ısıttı, korkularımı dağıttı. Zülfü Livaneli, Edip Akbayram ve Bulutsuzluk Özlemi söyledikleri şarkılarla gözlerimi doldurdu. Tek yürek olmak lafı, en güzel bu gün hakkını verdi.


Bencilliği ve umursamazlığı çöpe attık. Bilgisizliği elimizin tersiyle ittik. Bilgilendirilme hakkımız uyduruk dizi ve yarışmalarla elimizden alındıysa biz başka yollarla bilgilendik. Yutturmaya çalıştıkları uyku hapını yutan bir avuç insan da anladı hata yaptığını. Sinik ve ezik bir toplum olmadığımızı tüm dünya gördü.


Yeni bir kurtuluş savaşı daha başlattık. Mücadelemiz yine bizi karanlığa itmek isteyenler ve onların destekçisi ülkelerle. Bu kez topla tüfekle değil ama, uyanık kalmakla ve birlik olmakla çıkacağız aydınlığa. Seçim sandığında mücadele edeceğiz düşmanla. 
          

699960cookie-checkSolda güneş yükseliyordu mitinge giderken

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.