Son dakikada infazı 1 ay ertelendi

Skinner’ın bugün damardan verilecek zehirle öldürülmesi sonucunda, ABD’de 2010 yılındaki idam edilenlerin sayısı 8’e ulaşacaktı. Yargıcın, idam kararını ertelemesi mahkûm Skinner’in başından beri savunduğu suçsuzluğunu DNA testi ile ortaya çıkaracak kadar bir süreyi kapsıyor.

Henry W.Skinner’ın 17 yıldır bekletilen idam kararı dosyasını önceki gün tekrar onaylayan Teksas Valisi Rick Perry, cinayet iddiasıyla yargılanıp hüküm giymiş olan mahkûmun 1993’den beri suçsuz olduğunu savunmasına karşın infazına evet dedi.

Bu arada, Northwestern Üniversitesi profesörlerinden bir grup gönüllü araştırmacının Skinner’ın suçsuzluğunu kanıtlamak üzere DNA testini yapmak için mahkemeye başvurmuş olması bir yargıcı harekete geçirdi. Yargıç, Vali’nin idam emrine karşılık infazı 1 ay daha öteledi.

38 yaşındaki Skinner, beraber yaşadığı kız arkadaşı ve onun iki çocuğunu öldürmek iddiasıyla 1995 yılında tutuklanarak yargılanmaya başlanmıştı.

Teksaslı Skinner’ın başından beri suçlamaları red etmesine ve avukatların DNA testi istemesine karşılık jüri idam cezasının uygulanmasında karar kılmış, DNA testlerini gereksiz bulmuştu. DNA testinden olumsuz sonuç çıkarsa, 24 Mart sabahı Skinner zehirlenerek öldürülmüş olacak.

ABD’de daha önce idamları gerçekleşmiş olan mahkûmlardan en az yarısının daha sonra suçsuz oldukları ortaya çıkmış bulunuyor.

Öte yandan Şubat ayı sonuna kadar daha en az 10 idam cezasının daha yerine getirileceği açıklandı.

1500190cookie-checkSon dakikada infazı 1 ay ertelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.