Son gülen ‘sol kanat’ oldu…

İşçi Partisi’nde liderlik yarışını kazanan Jeremy Corbyn oldu.

Partide sol kanattan mevcut lider Jeremy Corbyn ve sağ kanat adayı Owen Smith yarışmıştı. Kamuoyundaki genel kanı ibrenin Corbyn’den yana olduğu yönündeydi.

Muhalefet Corbyn’e, partiyi aşırı sola çekmek, seçilemeyecek bir parti haline getirmek ve parti dışı siyasal eylemcilerin parti üzerinden etkisini artırmasına ön ayak olmak gibi suçlamalar yöneltilmişti.

Corbyn destekçileri ise sık sık Corbyn’e bir darbe yapıldığı söylemini kullanıldı. Corbyn’e karşı muhalefet ederlerin başında Irak savaşının sorumlusu olarak eleştirileri üzerine çeken eski lider Tony Blair de yer alıyordu.

Corbyn, yeniden seçilmesi durumunda partiyi yeniden yapılandırarak sosyal adalet ve sosyal hukuk ilkelerine bağlı, çevreye duyarlı, fırsat eşitliğini gerçekleştirecek bir program hazırlama sözü vermişti.

Türk ve Kürt toplumunun yakından tanıdığı Corbyn, Türkiye hakkında da şunları söylemişti:

“Türkiye’de Kürtlerle barış masası kurulması ve Öcalan’ın özgürlüğünü hep savundum. Kürt ve TÜrk halkı ayrımcılığın tersine, birbirlerinin haklarına saygı ve duyarlılık göstermeli. Etnik kökenlerimiz farklı olabilir ama daha yaşanabilir bir dünya için birlikte mücadele etmek gerekiyor. Kürt halkının hakları inkar edilemez. Parti’deki liderlik yarışı sonrasında bu konuya daha da yoğunlaşacağız.”

FOTOĞRAF: Erem Kansoy

2011650cookie-checkSon gülen ‘sol kanat’ oldu…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.