Son sözler söyleniyor

Başbakan Tayyip Erdoğan Gezi Parkı ile ilgili şunları söyledi:

“Şu anda bir yargı kararı var mı var. Dolayısıyla biz yargı kararını bekleyeceğiz yargı sürecini takip edeceğiz. Bölge idare mahkemesi, danıştay sürecini takip edeceğiz. Eğer karar olumluysa yine de bir halk oylaması yapacağız. Bunu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak.

Ancak muhalet çıktı şimdi buna da olmaz diyor. Akşam gelen aşırı sendikacılardan biri de çıktı bunu söyledi. Bizi de fevkalade rahatsız etti. Burası sadece bir inşaat meselesi değil, sosyolojik bir meseledir diyor. Bir siyasetçinin sosyolojiyi bilmemesi mümkün mü?

Bir şehir müzesi yapacağık dedik. İkincisi AKM buraya otopark alanıyla birlikte bir opera binası yapacağız dedik. Trafik tamamen aşağı alınacak. 100 bin metrekarelik bir alanın 11 bin metrekaresine şehir müzesi inşa edilecek. Bu ağaçların yüzde 80’i şehir müzesinin içinde kalacak.

Halk oylamasının neticesinde çıkacak olan neyse biz bu neticeye göre hareket edeceğiz. Gençlerimize lütfen artık gelin Gezi Parkı’ndan çekilin, evlerine gidin. Orada kalacak olan illegal olanlar varsa biz onlarla başbaşa kalalım. Çünkü bu gezi parkı illegal örgütlerin parkı değildir tüm İstanbullularındır.

Şu anda orada yaşanan rezalet. Hakaret dolu pankartlar var. Akşam gelen heyetten de bir destek bekliyoruz. Gençlerimizle konuşsunlar bizi farklı yöntemlere sevk etmesinler.

Bir diktatör halk oylamasına gider mi? Bize bunu da yakıştırdılar. Temenni ederim ki bu akşam bu iş biter. Bizler Ankara mitingini de İstanbul mitingini de huzur içinde yaparız.”

TAKSİM DAYANIŞMA’NIN AÇIKLAMASI

Gezi 7 bölgeye ayrılacak ve kritik kararı verecek. Taksim dayanışma Platformu Gezi içinde 7 bölgede forum yapacak. Forumlarda herkes söz alacak ve Gezi Parkı için alınan karar da yarın saat 10.00’da basın toplantısıyla açıklanacak.

Taksim Dayanışma’sından açıklaması şöyle:

“Biz beraber karar alacağız… Buraya Topçu kışlası değil, tek bir çivi çakılmayacak. Parkımız park olarak kalacak. Bugün kendi organizasyonumuzu kurma vaktidir.

Tüm gözaltıların serbest bırakılmasını istiyoruz… Tepkimiz Recep Tayyip Erdoğan’a dır. Biz barikatları zorladık. Biz Gezi Parkını ve Taksim’i kazandık. 15 gündür Gezi’de bekliyoruz.. Bu nedenle beraber karar vermek istiyoruz ve forumlar düzenleyeceğiz ve mücadelemizi nasıl devam ettireceğimize karar vereceğiz.

Yağmaya izin vermeyeceğiz burada 3’üncü köprü ve havalimanı da konuşulacak. Yeşil alanlarımızın katledilmesine izin vermeyeceğiz. kentler bizimdir. Forumları bugün 16’da başlatacağız. Yarın saat 10:’da basın açıklamasıyla sonucu duyuracağız…”

1385620cookie-checkSon sözler söyleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.