Son yeşil alan da satılıyor!

Antalya’nın en önemli yeşil alanlarından biri olan ve 2 bin 630 dönümlük alan içinde 25 bin zeytin ağacını barındıran kentin akciğeri konumundaki 1. Derece Doğal Sit olarak belirlenen Vakıf Zeytinliği, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyle aylık 2 bin 500 YTL kira bedeliyle 29 yıllığına kiraya çıkarıldı. İhalenin iptali için Bölge İdare Mahkemesine dava açılıyor…


Antalya’nın son yeşil alanlarından biri olarak bilinen Vakıf Zeytinliği, Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından açılan ihaleyle 28 Eylül’de satışa çıkarılıyor. Kepez Belediyesi Ahatlı Mahallesi’nde bulunan ve toplam 2 bin 630 dönümlük alanıyla kentin akciğeri sayılan zeytinlikte, 25 bini  zeytin ağacı olmak üzere toplam 30 bine yakın meyve ağacı bulunuyor. 29 yıl süreyle kiraya verilmesi düşünülen Vakıf Zeytinliği için belirlenen aylık 2 bin 500 YTL muhammen kira bedeli de tartışmalara neden oldu.


1. Derece Doğal Sit alanı olan zeytinlik için Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlanan ihale ilanında; “Vakıf taşınmaz, özel şartnamesi ve eklerinde yer alan yükümlülükler çerçevesinde, korunması gerekli tabiat varlıkları ve arazi yapısının korunarak bakımı, mevcut tesislerde fonksiyon değişikliği ile sonradan yapımı uygun görülen yapı ve tesislerin projelendirilmesi için Vakıflar Genel Müdürlüğü, ilgili kurum, kurul ve kuruluşlardan izin alınması, yapımı ve işletilmesi amacıyla 29 yıl süreyle, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre açık teklif  usulü ile 28/09/2006 Perşembe günü saat 14:30’da  yapılacak ihale ile kiraya verilecektir.” denildi.


GOLF SAHASI TARTIŞMASI


İhale ilanında vurgulanan ‘Mevcut tesislerde fonksiyon değişikliği ile sonradan yapımı uygun görülen yapı ve projelendirilmesi’ ibaresi, zeytinliğin ticari amaçlı olarak kullanılacağı yorumlarına neden oldu.


Kuzey Antalya Turizm Gelişim Bölgesi içinde yer alan Vakıf Zeytinliği’nin, golf sahası yapılacağı yönünde tartışmalar sürerken satışa Antalya Mimarlar Odası başta olmak üzere siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarından tepki geldi. Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin, 28 Eylül’de açılacak olan ihalenin iptali için Bölge İdare  Mahkemesi’ne dava açmaya hazırlandığı öğrenildi.


YAĞLI SATIŞ


900 YTL geçici teminatla yıllık 30 bin YTL gibi çok küçük bir bedelle ihaleye çıkarılan Vakıf Zeytinliği’nin aralarında yabancı şirketlerin de bulunduğu girişimciler tarafından kiralanması durumunda hiçbir yatırım yapılmasa bile çiftlikteki zeytin ağaçlarından elde edilecek zeytinyağı gelirinin yıllık 500 bin YTL civarında olduğu tahmin ediliyor.


 

1033650cookie-checkSon yeşil alan da satılıyor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.