Son yolculuğuna uğurlanıyor

Cenazenin morgdan çıkarılması sırasında burada toplanan partililerin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.
Yazıcıoğlu’nun cenazesini taşıyan ambulansın bulunduğu kortej, TBMM’deki tören için hareket etti. Kortej, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi ve İnönü Bulvarı güzergahını izleyerek, TBMM’ye ulaşacak.
Yazıcıoğlu’nun cenazesini almak için hastane önünde toplanan partililer, sık sık tekbir getirdiler. Ellerinde Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu dövizler, parti bayrakları ve Türk bayrakları taşıyan partililer, yakalarına da parti amblemi bulunan kokart taktılar.
Partililer, ambulansın arkasında ”Türk ve İslam aleminin başı sağ olsun” yazılı pankart taşıyor.
Öte yandan, sabah erken saatlerden itibaren, Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas başta olmak üzere çeşitli illerden otobüslerle, otomobillerle ve trenle başkente gelen çok sayıda vatandaş, gruplar halinde cenaze namazına katılmak üzere Kocatepe Camii’ne doğru yürüyüşe geçti.
Beşevler ve Tandoğan kavşağını takip ederek Gazi Mustafa Kemal Bulvarından yürüyen grup, sık sık tekbir getirerek Yazıcıoğlu için dua etti.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Sivas İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı, belediye meclisi üyesi adayı Murat Çetinkaya ve pilot Mustafa Kaya İstektepe’nin cenazesi toprağa verildi.
Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya’nın cenazeleri, önce BBP Sivas İl Teşkilatı’na, daha sonra Meydan Camisi’ne omuzlarda taşınarak, getirildi.
Daha sonra cenaze arabalarının bulunduğu bölüme kadar kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından uğurlanan cenazeler, buradan Yukarı Tekke Mezarlığı’na götürüldü. Anıt mezar şeklinde hazırlanan bölümde Üstündağ, Yancı ve Çetinkaya’nın cenazeleri, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Bu arada, aynı kazada yaşamını yitiren İHA muhabiri İsmail Güneş’in toprağa verileceği mezarın da bu cenazelerin yanında olduğu görüldü.
Vali Dalmaz, en son gelen habere göre Güneş’in cenazesinin bulunduğu yerden alındığını söyledi. Güneş’in cenazesinin bugün Sivas’a getirileceğini belirten Vali Dalmaz, cenazenin Devlet Hastanesi morguna kaldırılacağını, yarın da Ulu Cami’de kılınacak ikindi namazının ardından toprağa verileceğini kaydetti.
Düşen helikopterin pilotu Mustafa Kaya İstektepe’nin cenazeside İstanbul’da toprağa verildi.

1073060cookie-checkSon yolculuğuna uğurlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.