Sonunda betonu bulutlara kadar çıkardık!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Ordu’da AKP’li Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi’ kentin seyir terası olan Boztepe’yi betonlaşmaya açtı…
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi, kente hakim noktada bulunan ve ziyaretçilerin ilgi odağı konumundaki 530 rakımlı Boztepe’de 11 daire, 5 villa otel ve bir restorandan oluşan inşaat projesi başlattı. İnşaat çalışmaları devam eden ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi’ adı verilen girişime tepki gösteren Ordu Çevre Derneği üyeleri ise çalışma alanında yaptıkları incelemenin ardından bir açıklama yaptı. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin “Doğaya uyumlu” diye duyurduğu projeyle ilgili konuşan Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan projenin tamamen betona uyumlu bir şekilde ilerlediğini gördüklerini söyledi.
 
ORDU BOZTEPE’DE BULUTLARA DOKUNAN İNŞAAT PROJESİ
Ordu’nun seyir terası sayılan Boztepe’de Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan inşaat çalışması tepki çekiyor. Mülkiyeti belediyeye ait olan 11 dönümlük alanda ‘Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi’ adıyla inşaat çalışması başlatıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen proje kapsamında 11 daire ve 5 villadan oluşan otel ile bir restoran inşa edilecek.
 
BELEDİYE BAŞKANI ‘DOĞAYA UYUMLU’ DEDİ
Teleferikle de ulaşılabilen Boztepe’ye Ordu Büyükşehir Belediyesi üç şeritli bir de asfalt yol yaptırıyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz projeyle ilgili yaptığı açıklamada, Boztepe’nin yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmeye başladığına işaret ederek projenin Ordu mimarisine ve doğaya uyumlu olduğunu savunmuştu. Yılmaz, macera parkını da içeren proje kapsamında bölgedeki ormanlık alanın korunacağını dile getirmişti.
 
ORÇEV BAŞKANI ERSAN: ‘DOĞAYA DEĞİL BETONA UYUMLU’
Çalışmaları devam eden projeyi yerinde inceleyen Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı ve Gül Ersan ve dernek üyeleri, çalışmaların belediyenin açıklamalarının tersi yönünde ilerlediğini açıkladı. ORÇEV Başkanı Gül Ersan, belediyenin projeyle ilgili duyurusunda doğaya ve kent mimarisine uyumlu ifadelerinin yer aldığını ancak gördüklerinin tam tersi yönde olduğunu savunarak şunları söyledi:
 
 “Derneğimiz üyeleriyle proje alanına gittiğimizde, bu projenin de, belediyemizin Altınordu Kıyı Dolgu ve Düzenleme, Civil Deresi Ağzı, Melet Irmağı Ağzı, Durugöl’deki Stadyum ve diğer projeleri gibi tamamen ‘betonla uyumlu’ bir şekilde ilerlediğini gördük. İnşaat aşamasındaki binaların Ordu mimarisini ne kadar yansıttığını söylemek güç. Belediyenin internet sitesinde, 11 bin 159 metrekare alan üzerine yapılacak olan 11 dairelik 5 adet villa tipi otel ile 1 adet restoranın animasyonları var. Binaların Ordu mimarisini yansıtıp yansıtmadığı konusunda belki Mimarlar Odası bizleri aydınlatır.”
 
‘İNŞAAT FOTOĞRAFLARI DOĞANIN NE KADAR KORUNDUĞUNU GÖSTERİYOR’
Projede bir de macera parkından söz edildiğini dile getiren Ersan, “bu proje sayesinde hepimizin bildiği özel orman alanını koruyup kollayacağız deniliyor; yapıldığında göreceğiz. Ancak bulutlara dokunan projede nedense bu hassasiyet gösterilmemiş. Boztepe’yi bilenler ya da en azından projenin inşaat aşamasındaki fotoğraflarını görenler doğanın ne kadar korunduğunu anlayacaklardır” ifadelerini kullandı.
 
 
2211280cookie-checkSonunda betonu bulutlara kadar çıkardık!
Önceki haberCezaevinde ‘son’ ziyaret: ‘Berberoğlu gasp edildi’
Sonraki haberİNGİLTERE… Pes etmek gibi bir seçeneğimiz yok
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.