Sonunda istifa etti

Paul Wolfowitz, 30 Haziran’da görevinden ayrılacağını duyurdu. Dünya Bankası Yönetim Kurulu da derhal yeni başkanı tespit etmek için çalışmalara başlayacak. Paul Wolfowitz istifa kararıyla kurumun çıkarlarına hizmet ettiğini söyledi. Dünya Bankası Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada da, Wolfowitz’in iyi niyetle hareket ettiğine inanıldığı belirtildi.

Washington BBC muhabiri bu açıklamayla en azından teorik olarak Wolfowitz’in itibarının lekelenmemesinin amaçlandığını söylüyor. Muhabirimize göre eğer bu açıklama yapılmasaydı, Wolfowitz istifa etmeyecekti. Beyaz Saray ise Wolfowitz’in istifa kararını üzüntüyle karşıladı.

Yapılan açıklamaya göre, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı George Bush kısa süre içinde Dünya Bankası başkan adayını bildirecek.Amerikan Hazine Bakanı Henry Paulson bu görevi yeniden bir Amerikalının üstlenmesinin önemli olduğuna inandığını söyledi.

Paul Wolfowitz bir süredir istifa etmesi için baskı altındaydı. Zira Wolfowitz sevgilisinin, Amerikan Dışişleri Bakanlığı’nda çalışmaya başlaması sırasında onun daha yüksek maaşlı bir göreve terfi etmesini sağlamıştı.Dünya Bankası’nca oluşturulan özel kurul, Wolfowitz’in kurumun etik kurallarını ihlal ettiği hükmüne varmıştı. 63 yaşındaki Paul Wolfowitz 2005’te Dünya Bankası Başkanı olmuştu.

Bush yönetiminin etkili isimlerinden Wolfowitz daha önceyse Amerikan Savunma Bakan Yardımcısıydı. Bu dönemde Irak’ın ABD öncülüğünde işgalinin mimarları arasındaydı.(BBC)

1151180cookie-checkSonunda istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.