‘Soros hayalci’

Ukrayna’nın eski cumhurbaşkanı Leonid Kuçma, “Ukrayna” adlı Vakfı’ndan yapılan açıklamada 2004’de Ukrayna’da  seçimler nedeniyle yapılan protestoyu durdurmak için Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’nin güç kullanma önerdiğini iddia eden Soros,  Kuçma ‘nın değerlendirilmesinde  “fantastik”(hayal ) diye adlandırıldı.

Eski Cumhurbaşkanı, “Ben, böyle bir haberin alındığını ve tüm dünyaya yayıldığı kaynağının yerini merak ediyorum. Bence o iki ülke arasındakı sırları öğrenmesi için ancak  Melniçenko’nun çekmiş olduğu filimleri kullanmıştır” dedi.

Kuçma gazetecilerin sorusuna Soros’un bu tür açıklamada bulunmasının nedenini “Bilmiyorum.bunu kendisine sormak gerek. Bence bu tür açıklamalar şakaya gelmez. Rusya Federasyonu Cumhurbaşkan’ının telefon aracılıyle güç kullanma tavsiyesi mümkün mü? Bir düşünmenizi istiyorum. Bu tür tavsiyeleri  Özbekistan Cuhurbaşkanı’na bulunduğu öne sürülüyor. Ben buna inanmıyorum” diye konuştu.

3 Haziran 2005 tarihinde Soros Rusya Federasyonu Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Kuçma’ya turuncu devrimcilere karşı güç kullanması tavsiyesinde bulunduğu da öne sürülmüştü.  

Soros o günlerde Ukrayna ile ilgili de tepki çeken şu açıklamayı yapmıştı:

“Biz, turuncu devrimcilere  Putin’in Kuçmaya ateş açması tavsiyesini biliyoruz. İyi ki Kuçma bu tavsiyeye uymadı. Halbuki aynı tavsiyeyi Putin Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’a tavsiye ettikten sonra , kendisi kullandı ve biz çağdaş tarihimizde kötü sonuçların şahidi oluyoruz.”

1108620cookie-check‘Soros hayalci’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.