Sorumsuz milli yüzücüye ceza

İstanbul’da yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla, Derya Büyükuncu’ya maddi destek sözleşmesine aykırı davranışları nedeniyle federasyonca verilen desteğin yüzde 50 oranında azaltılmasına ve idari olarak izlemeye alınmasına karar verildi.

Böylece aylık 10 bin dolar maddi destek alan Büyükuncu’nun maaşı yüzde 50 azaltılarak 5 bin dolara indirildi. Ayrıca, Büyükuncu’nun Dubai’de yapılan Dünya Yüzme Şampiyonası’na giderken kaçırdığı uçağın bilet parası ile yarışmaya girmediği için alınan para cezasını da ödemesi kararlaştırıldı.

Federasyon Yönetimi, “2010 yılı değerlendirmesinde teknik heyetten gelen rapor doğrultusunda, bazı sporcuların performanslarında gelişme gözlenememesi ve performans düşüklüğü nedeniyle performanslarını arttırana kadar sözleşmelerinin dondurulmasına karar verdi.

Federasyondan yapılan açıklamada, 2012 Londra Olimpiyatları’na yoğun bir program dahilinde hazırlanıldığı belirtilerek, şöyle denildi: “Planlanan çalışmaların yanı sıra 2012 Londra’da yüzme branşında ülkemiz temsil edebilecek ve gelecek vaad eden milli sporcularımıza maddi destek sağlanmaktadır. Bu kapsamda da 14 milli sporcumuz ile maddi destek sözleşmesi imzalanmıştır. Federasyon olarak sözleşme imzalanan sporcularımızdan taleplerimiz sözleşmelerinde açıkça belirtilmiştir.”

727850cookie-checkSorumsuz milli yüzücüye ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.