“Sorun da çözümü de toplumsal”

Day-Mer Gençlik, Türkçe konuşan toplumun gündemindeki çeteleşme ve şiddet olaylarını önlemek amacıyla 7 Kasım cumartesi günü saat 6.30 da Day Mer’in kendi yerinde herkese açık bir toplantı gerçekleştirdi.

‘Let’s Unite Against Today’s Problem’ (Bugünkü sorunlara karşı birleşelim) şiarıyla gerçekletirilen toplantıya 100’e yakın gençler ve ailelerden oluşan izleyiciler katıldı.

Day-Mer Gençlik’ten Oktay Şahbaz ve Hackney Solidarity Network’ten Gillian Harris ve geçmişte çete ve uyuşturuya bulaşmış 17 yaşındaki “Ben” adında bir İngiliz genç yaptıkları konuşmalarda sorunun toplumsal olduğu ve çözümün de yine toplumsal bir çabayla üretilebileceği ortak görüşünü savundular.

Oktay Şahbaz gençlerin okullarda, semtlerde ve işyerlerinde her gün çemberi daralan bir ortamda hayatlarını sürdürdüklerini anlattı. Haringey ve Hackney gibi işçi, işsiz, emekçi ve göçmen kesiminin ağırlıkta yaşadığı yoksul semtlerde eğitim kalitesinin iyice düşürüldüğünü belirten Şahbaz, üniversiteye bitirip iş bulamayan ve işsiz olan gençlerin oranının son bir sene içinde yüzde 44’e ulaştığını söyledi.

Krizin 3 milyon işsiz yarattığı ve gençlerin kaliteli zaman geçirebilecekleri alanların daraldığından yakınan Şahbaz, “Daha çok gelecekten umudu olmayan gençler çetelere katılıyor ve şiddet olaylarına karışıyor” dedi.

Şahbaz, savaşa ve batık bankalara karşı cömert olan hükümetin gençlik sorunlarına ve sosyal yatırımlara ağırlık vermesi gerektiğini belirtti.

Hackney Solidarity Network’den Gillian Harris ise gençliğin bu sorunlarının sadece Türk-Kürt gençliğinde yaşanmadığını, İngiliz , Siyah ve diğer etnik kökenli gençlerinde içinde bulunduğu durumun çok farklı olmadığını söyledi.

Harris herkesimden gençlerin birlikte biraraya gelerek bu sorunlara karşı ortak hareket etmesi gerektiği vurgulayarak, gençlik örgütlerinin ortak sorunlara ortak çözüm bulmak için biraraya gelmesini önerdi.

826480cookie-check“Sorun da çözümü de toplumsal”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.