‘Sorunları değil çözümleri anlatıyorum’

Karayalçın, Batıkent’te Yeni Batı Mahallesi’nde seçim bürosu açılışının ardından vatandaşlara seslendi.

Katılımcıların “Dünya Kadınlar Günü”nü ve kandilini kutlayan Karayalçın, Batıkent’in mimarının Batıkentli kadınlar olduğunu söyledi.
Kadınların çalışmaları ve öngörüleri olmasaydı Batıkent’in inşa edilemeyeceğini ifade eden Karayalçın, Batıkent’in yeniden ele alınması ve düzenlenmesi gerektiğini belirtti.

Ostim ve İvedik’te nitelikli iş gücü sorunu yaşandığını anlatan Karayalçın, bunun için nitelikli mühendis ve işletmeci yetiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Projeleri hayata geçirmek için Batıkent’e bir üniversite kurma sözü veren Karayalçın, sanayi-eğitim konusunda işbirliği yapacaklarını ifade etti.

Katılımcıların “ilçe olmak istiyoruz” istemi üzerine Karayalçın, şöyle konuştu:
“Batıkent’in ilçe olması değil, önemli olan belediye olmasıdır. Batıkent 300 bin nüfus ve bin hektarlık alan üzerine kurulmuştur. Milletvekili olduğum dönemde Batıkent’in ilçe olması için önerge vermiştim. Batıkent sonunda belediye olacaktır ve bunu da biz gerçekleştireceğiz. Batıkent’e belediye binası, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkanlık Binası adı altında inşa edilecektir. Binada CHP’nin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Fethi Yaşar ile benim odam olacak. Burada birlikte çalışacağız. Milletvekillerimizin katkılarıyla da belediye olması için gerekli yasaları çıkaracağız.”

“Ankara’yı Melih Gökçek yönetiminden temizleyeceğiz” diye konuşan Karayalçın, 15 yıldır beklediklerini ve Ankara’da bu seçimlerde yönetime ‘dur’ diyeceklerini kaydetti.

ÇÖZÜMLÜ OY İSTEĞİ

Karayalçın, 23 kilometrelik metronun devamı için kaynak bulacaklarını söyledi. Sorunları anlatarak siyaset yapmayı istemediğini belirten Karayalçın, “Ben sorunları anlatarak değil, çözümleri anlatarak sizden oy istiyorum. Doğru olan da budur” dedi.

Belediye başkanlarının seçim döneminde beklenti içine girdiklerine işaret eden Karayalçın, “Kimileri ah bir belediye başkanı olsam da hayvanat bahçesi yapsam diyor. Kimileri Disneyland kurmak istiyor. Biz belediye başkanı olursak Ankara’nın suyunu temizlemeyi ve metroyu yapmayı istiyoruz. Kimilerinin canlı-cansız hayvanat bahçesi hayali varken bizim önceliğimiz ise bunlardır” diye konuştu.

Karayalçın, Mamak’ta düzenlediği mitingde de Ankara’nın Cumhuriyetçilerin kenti olduğunu ifade ederek, Ankara’yı hep birlikte yöneteceklerini ve vatandaşların kentin yönetiminde söz sahibi olacaklarını söyledi.

Hazırladıkları projelerin sadece idari projelerden oluşmadığını bildiren Karayalçın, belediye başkanı seçilmesi halinde 25 bin kişiye istihdam yaratacaklarını, iş konusunda kadınlara, gençlere ve engellilere öncelik vereceklerini vurguladı.

Karayalçın, 90 bin aileyi yoksulluk sınırının üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, “Bu iki proje için maliyet 500 milyon TL’dir. Bunları da belediye olanakları içinde sağlayacağız. Ankara’da yoksulluğa ve yoksulluğun istismarına son vereceğiz” dedi.

Belediye Meclis toplantıları radyo ve televizyonlardan yayınlanacağını, belediye harcamalarının saydamlaştırılacağını bildiren Karayalçın, başkan olması durumunda kendisi ve ailesinin mal varlıklarının 24 saat belediyenin internet sitesinde yayımlanacağını söyledi.

1190570cookie-check‘Sorunları değil çözümleri anlatıyorum’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.