'Sorunların kaynağı ABD'

Steinbrück, "Der Spiegel" dergisinde yayınlanan röportajında, "sorunların kaynağı ve ağırlıklı noktası ABD’de yatıyor. Bunun çeşitli nedenleri var" dedi.

Dünya borsalarında yaşanan kriz nedeniyle "bir uçurumun dibine baktıklarını" ifade eden Steinbrück, "her ne kadar ABD’de 1929 yılında yaşanan büyük kriz ile kıyaslama konusunda dikkatli olmamız gerekse de, onlarca yıldan bu yana meydana gelen en büyük mali krizi yaşıyoruz. Ve bu krizden sonra kesin olan bir şey, dünyanın eskisi gibi olmayacağı. Mali yapı dünya çapında değişecek" şeklinde görüş belirtti.

Amerikan hükümetinin hazırladığı acil yardım planının da dünyadaki rekabeti artırmasından ve bunun Alman bankalarının aleyhine olmasından da endişe duyduğunu ifade eden Steinbrück, Alman kuruluşları zarar ederken Amerikan hükümetinin desteğiyle Amerikan şirketlerinin bu krizden daha da güçlenmiş olarak çıkabileceklerini kaydetti.

Almanya Ekonomi Bakanı Michael Glos da, 2009 yılındaki ekonomik büyüme tahminlerini büyük ölçüde aşağıya çekmek zorunda kalabileceklerini söyledi.

Glos, Almanya’da şimdilik, Amerikan hükümetinin hazırladığı gibi bir acil yardım planını gerekli görmediklerini kaydetti.

Focus dergisi ise, Alman hükümetinin böyle bir acil yardım planını hazır tuttuğunu, gerektiği takdirde bankaları ve kredi kuruluşlarını kredilerle destekleyeceğini yazdı.

1179400cookie-check'Sorunların kaynağı ABD'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.