Sorunların çözümünde Konsolosluk sözü

Başkonsolos Muavini Şener Cebeci ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşesi İzzet Giritlioğlu, Türk vatandaşlarıyla geçtiğimiz Cumartesi günü Güney Londra’da katıldığı bir toplantıda buluştu.


Camberwell Pasha Otel’de yapılan toplantıda Güney Londra’daki Türklerin genel sorunlarına yer verilerek, bunların yetkililer tarafından nasıl çözülebileceği tartışıldı. Toplantıya genelde Türkiye’den gelen birinci kuşak yerleşimciler katıldı. Tartışılan sorunların arasında, kökleri derinlere giden sosyal problemler, işsizlik, dil sorunu ve kültürel kimlik sorunları vardı.


Yapılan tartışmalardan sonra, pek çok Türk vatandaşının sorunlarının çözümünü yanlış kurumlarda aradıkları konusunda görüş birligine varıldı. Sorunların, resmi bir şekilde dile getirilmesi gerektiği ve uygun kişi ve kuruluşlara yönelmesi gerektiği de belirtildi.


Bazı konuşmacılar İngiltere’deki Türk toplumunun İngiliz toplumundan uzak kaldığını ve topluma entegre olmadığını söyleyerek, iki toplum arasında daha çok birliktelik olması gerektiğinin altı çizildi.


Toplantıda herşeye rağmen ikinci ve üçüncü kuşak Türklerin eğitim ve sosyal entegre yoluyla başarılı işler yaptığı gibi olumlu konulara da değinildi.


Başkonsolosluk üyeleri, sorunların cözümü için gayret harcayacaklarını, gelişmelere yardımcı olmaya çalışacaklarını, yönlendirici ve rehber olacaklarını belirttiler. Herhangi bir konuda Başkonsolosluktan bilgi almak isteyenler 0207 393 0202 nolu telefon numarasını arayabilirler.


FOTOĞRAF: İzzet Giritlioğlu

781200cookie-checkSorunların çözümünde Konsolosluk sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.