Soruşturmanın astarı yüzünden pahalı oldu

The Daily Telegraph gazetesi, milletvekillerinin görevleriyle ilgili yaptıkları varsayılan ve devlete fatura edilen harcamalarla ilgili usulsüzlük iddiaları geçen yıl yayımlamış ve büyük bir skandalın ortaya çıkmasını da sağlamıştı.

Gazete, milletvekillerinin, görevlerinin gerektirmediği bazı lüks harcamaları da devlete fatura ederek vergi mükelleflerinin sırtına yüklediğini iddia etmiş ve ismini yayımladığı milletvekilleri hakkında da soruşturma açılmıştı.

Harcama usullerinde reform girişimlerinin önünü tıkamakla suçlanan Avam Kamarası Başkanı Michael Martin de hem başkanlık görevini hem de milletvekilliğini bırakmıştı.

PARALAR GERİ ÖDENECEK

İngiltere ulusal basını bugün sayfalarında milletvekillerinin ödenek beyanları ile ilgili araştırmada varılan sonuçları kamuoyuna açıkladı.

Parlamentodaki milletvekillerinin yarıdan fazlasının gereğinden fazla ödenek kullanmaktan suçlu bulundu. Bağımsız hesap uzmanı Sir Thomas Legg’ın yaptığı inceleme sonrası, milletvekilleri, aldıkları ödeneklerden 1 milyon sterlinden fazlasını geri ödemeye zorlanacaklar. Bazı milletvekillerine ise cezai kovuşturma kapısı aralanacak.

“ÇÜRÜMÜŞ PARLAMENTO”

Geçen yaz ülke siyasetini eşi az görülen bir krize sürükleyen skandalı ilk kez kamuoyuna duyuran The Daily Telegraph gazetesi bugün “Bu çürümüş parlamento” manşeti altındaki resimde, İngiltere Parlamentosunu üstü kara bulutlarla kaplıyken aktardı.

The Times da manşetinde milletvekili ödenekleriyle ilgili skandalda, tam resmin artık ortaya çıktığını belirtti. Gazetenin manşetinin altında, meclis fotoğraf oyunlarıyla yıkılmış bir halde gösterildi. The Times ayrıca skandalla ilgili olarak bugün bazı milletvekilleri hakkında cezai kovuşturma başlatılacağını da duyurdu.

Guardian ise ilk sayfasında ödenek skandalının başka bir boyutunu gözler önüne serdi. Gazete, milletvekillerinin geri ödeyecekleri paranın yaklaşık 1 milyon 100 bin sterlin olduğunu, milletvekili ödenekleriyle ilgili soruşturmanın ise 1 milyon 200 bin sterline mal olduğunu belirtti.

829100cookie-checkSoruşturmanın astarı yüzünden pahalı oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.