‘Sosyal demokrat ittifakı, iktidar olur’

Karayalçın, partisinin genel merkezinde düzenlenen belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanlığı seçiminin bir siyasi tartışma konusu olmaktan çıkarak, “iktisadi risk primi” haline geldiğini belirtti. Küresel pazarlarda ortaya çıkan gelişmelerin diğer ülkeleri 10 puan, Türkiye’yi ise 30 puan etkilediğini ifade eden Karayalçın, aradaki 20 puanlık farkın cumhurbaşkanlığı seçiminden kaynaklandığının söylendiğini dile getirdi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuya ilişkin son açıklamalarını anımsatan Karayalçın, sivil toplum kuruluşları liderlerinin görüşlerini almak yerine halkın görüşlerini almak gerektiğini söyledi. Murat Karayalçın, sivil toplum kuruluşları liderleri ile halkın görüşlerinin örtüşmediğini, son anketlere göre halkın yüzde 76’sının cumhurbaşkanını halkın seçmesini istediğini anlattı.


Cumhurbaşkanının iki turlu bir seçimle halk tarafından seçilmesi için bir kampanya yürüttüklerini ve “son derece başarılı olduklarını” belirten Karayalçın, partili milletvekillerinin bu konuda anayasa değişiklik teklifi hazırladıklarını, bunun için destek isteyeceklerini söyledi.


SEÇİM İTTİFAKI


Seçim ittifakı arayışlarını da değerlendiren Karayalçın, ”sağlı-sollu seçim ittifakı” olamayacağını, “sosyal demokrat partilerin seçim ittifakını” desteklediklerini kaydetti. Karayalçın, özetle şunları kaydetti:


“Eğer sosyal demokrat partilerin ittifakı sağlanırsa, bunun anlamı kesin olarak iktidar demektir. Böyle bir ittifak tarihi sorumluluktur. Kimse bundan kaçamaz. (Topumu alır giderim) diyemezsiniz. Topunuzu alır gidersiniz, ama saha halkındır. Hiç kimsenin sorumluluktan kaçmaması gerekir. Bundan kaçan iktidardan kaçmış olur. Vebali ağırdır.”

1031680cookie-check‘Sosyal demokrat ittifakı, iktidar olur’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.