‘Sosyal devlet gözden çıkarılmaktadır’

Baykal, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, ”Bu getirilen yasa, sosyal güvenlik anlayışını, sosyal devlet anlayışının dışına çıkarmaya çalışan bir yasadır” dedi.


Hükümetin getirilen tasarıya yönelik eleştiriler karşısında ”Bunlar şu anda geçerli değil. Bir süre sonra işlerlik kazanacak, kademeli olarak yürürlüğe girecek” savunması yaptığını belirten Baykal, ”Bir ihanete çağrı, gelecek kuşaklara ihanet etmeyi öğütleyen bir yaklaşımla savunuluyor olması bu paketin bir başka büyük ayıbıdır” ifadelerini kullandı.


“SORULAR ORTADA”


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü unsurlarına yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi kara harekatına da değinen Baykal, ”Bu askeri harekatı, Talabani’yi Türkiye’de kabul edebilmek için mi yaptık? Barzani ile masaya oturabilmek için mi yaptık?


Anayasamızı, Türk milletinin anayasası olmaktan çıkarmak için mi yaptık? Bu sorular, ortadadır. Bu soruların cevabını da kimse veremez” dedi.


Büyük bir senaryonun içinden geçildiğini savunan Baykal, ”Bu senaryoda, ne yaptığını bilenler var, ne yaptığını bilmeyenler var. Rolünü bilerek oynayanlar var, bilmeden rol oynatılanlar var. Şunu herkesin bilmesini istiyorum: CHP, bu senaryonun içinde değildir ve hiçbir zaman da olmayacaktır” diye konuştu.

1056500cookie-check‘Sosyal devlet gözden çıkarılmaktadır’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.