Sosyal Güvenlik Reformu’na karşı eylem

Kamu-Sen üyesi memurlar, 15 Ocak’ta işe bir saat geç gelecek. Türk-İş, Genel Merkez’de, 9 bölgede ve 72 il temsilciliklerinde basın açıklaması yapacak. KESK ise 5 sivil toplum örgütü ile hafta boyu sürecek eylemler kapsamında İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş başlatacak.


Türk-İş, eylem ile ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’ hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak ve hükümetin dikkatini çekmeyi amaçlıyor. 9 bölge ve 72 il temsilciliklerinde basın toplantısı düzenleyecek olan Türk-İş, basın toplantısının ardından ise AKP il başkanlıklarını ziyaret ederek tasarı ile ilgili Türk-İş’in görüş ve taleplerini iletecek. Ayrıca, aynı gün Türk-İş Genel Merkezi’nde de bir basın toplantısı düzenlenerek konfederasyonun görüşleri anlatılacak.


Kamu-Sen üyesi memurlar 15 Ocak günü işe bir saat geç gelerek uyarı eylemi gerçekleştirerek Sosyal Güvenlik Reformu’na karşı tepkisini gösterecek. Kamu-Sen, uyarı eyleminin etkili olmaması durumunda ise başka eylemlere başvuracak.


KESK, DİSK, TMMOB, Türk Tabipler Birliği (TTB), Diş Hekimleri Birliği ve BASK’ın aralarında bulunduğu meslek örgütleri de ‘Herkese Sağlık ve Güvenceli Gelecek İçin Yürüyoruz’ başlıklı yürüyüş gerçekleştirecek. Sosyal Güvenlik Reform’unun 15 Ocak’ta Meclis’te görüşülmeye başladığı gün ise oluşturulacak yürüyüş kolu İstanbul’dan Ankara’ya yürüyecek. Yürüyüş kolu 17 Ocak’ta Ankara’da bekleyen grup ile Kurtuluş Parkı’nda buluşacak. Grup, buradan TBMM önüne giderek ortak bir basın açıklaması yapacak.

1053730cookie-checkSosyal Güvenlik Reformu’na karşı eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.