Sosyal güvenlikte geri adım yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ”Sosyal Güvenlik Yasası” tasarısının geri çekilmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ”Yasa tasarısının geri çekilmesi diye bir şey yok. Sosyal taraflarla son kez görüşüldükten sonra, TBMM Genel Kurulu’na sunulacak” dedi.


Bazı internet sitelerinde, yasa tasarısının geri çekildiğine yönelik haberler yer aldığını, ancak bunların gerçeği yansıtmadığını belirten Bakan Çelik, ”Meclis komisyonlarında görüşülen tasarının raporu yazıldı, baskıya verildi. Tasarı metni, daha sonra Meclis Genel Kurulu’na sunulacak. Yani süreç devam ediyor. Bu arada, sosyal taraflarla da son kez görüşülecek” şeklinde konuştu.


Çelik, tasarıda değişiklik yapabileceklerini belirterek, sosyal taraflarla gelecek günlerde bir araya geleceklerini bildirdi. Başbakan Erdoğan ile Sosyal Güvenlik Reformu konusunda görüşme yaptığını belirten Çelik, tasarıda bir değişiklik yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, ”Bunu sendikalara daha önce de söyledim. Değişiklik yapabiliriz, sosyal taraflarla önümüzdeki günlerde bir araya geleceğiz” dedi.

1056730cookie-checkSosyal güvenlikte geri adım yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.