‘Sosyal medya’da yasak yok ceza var

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, katıldığı program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yıldırım, “sosyal medyaya düzenleme” tartışmalarıyla ilgili soruya, siber güvenlik alanında çalışma olduğunu belirterek, “Sosyal medya, paylaşım sitelerine yönelik bir çalışma yoktur” yanıtını verdi.

Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:

”Sosyal medya ile ilgili düzenleme söz konusu değil. Siber suçlarla mücadele çalışması var. Sosyal medyanın özgürlük alanı olarak alabildiğince faaliyet göstermesine hiçbir şekilde karşı çıkmak engellemek doğru bir şey değildir. Ama ne gerçekte ne sanal dünyada insanları mağdur edecek faaliyetleri yapma serbestisi de olamaz.

‘SOSYAL MEDYAYI KISITLAYICI BİR ÇALIŞMA YOK’
Nasıl sokakta insan öldürürseniz cezası varsa sosyal medyada da insanı ölüme teşvik ederseniz bunun da bir cezası var. Suç her yerde suçtur. Sosyal medyayı kısıtlayıcı bir çalışma yok.

‘BÜYÜK HAKSIZLIK’
İşi ‘sosyal medyaya yasak geliyor’ noktasına getirmek büyük haksızlıktır. Özgürlüklere sonuna kadar evet, ancak başkasının dünyasını karartmaya izin vermemek lazım.

‘BAZI KONULAR YENİ YASALARDA TANIMLANMAMIŞ OLABİLİR’
Mevcut yasalarda bunlar zaten var. Ama sanal alem yeni yeni hayatımıza girmeye başladığı için bazı konular yeni yasalarda tanımlanmamış olabilir. Sanal alem ile hayatımıza giren konuları mevcut yasalara ekleyebiliriz.

‘ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞART’
Siber suçlarla mücadele etmek bir ülkenin tek başına başarabileceği bir iş değildir. Burada uluslararası işbirliği şarttır.

‘SUÇ SABİTSE SOKAKTA VEYA İNTERNETTE FARK ETMEZ’
İnterneti temiz bir şekilde kullanmak için kampanya başlatılmalı. Hiç kimsenin suç işleme hürriyeti yoktur. İster sanal alemde isterse gerçekte. Suç işlendiği sabitse bunun sosyal medya üzerinden ya da sokakta işlenmesi arasında fark yoktur.

HAYDARPAŞA GARI
29 Ekim’de Marmaray’ı İstanbulluların hizmetine veriyoruz. Haydarpaşa Garı’nın da kapatılması söz konusu değil. Banliyö hatları yenileniyor. Marmaray Projesi kapsamında değil.”

1386420cookie-check‘Sosyal medya’da yasak yok ceza var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.